Onsdag 22 Sep
Stockholm

Världens jämnaste liga – eller bara den mest korrupta?

Här är den mycket märkliga tabellen - kika in hemma- respektive bortaspelet.
Här är den mycket märkliga tabellen - kika in hemma- respektive bortaspelet. Foto: Faksimil

301 hemmasegrar mot 18 bortasegrar. Nigerianska högstaligan har varit under luppen länge för sina spelskandaler men frågan är om den inte behöver utredas ytterligare?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny stor spelskandal verkar ta fart i Nigeria. I somras slutade två matcher 67–0 och 79–0. Många spelare stängdes senare av efter skandalen och nu kan det vara dags igen. Undersöker man den nigerianska högstaligans sluttabell kan man skönja två tydliga spår. De är oerhört vassa på hemmaplan medan de knappt kan spela fotboll på bortaplan.

I serien, där det bara skiljer 17 poäng mellan ligasegraren Kano Pillars och jumbon Shooting Stars, har de 20 klubbarna tagit 903 poäng på hemmaplan – medan de bara har plockat med sig 54 poäng från bortamatcherna. Med tre vinster tog Kwara United, som åkte ur ligan, flest bortasegrar av alla lag i serien.

Inget lag har gjort mer än tolv mål på 19 bortamatcher i ligan. Inte helt oväntat rapporterar nigerianska medier att detta beror på korruption, hot och smutsiga tricks att bråka med bortalaget.

Kolla själv i tabellen ovan och skapa dig en egen åsikt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela