João Rodrigo med dåvarande tränaren Leif Widén i Öster.
1 av 4
João Rodrigo med dåvarande tränaren Leif Widén i Öster. - Foto: Lennart MŒånsson / Bildbyrån
Rodrigo i en duell med Fredrik Björck.
2 av 4
Rodrigo i en duell med Fredrik Björck. - Foto: Björn Tilly / Bildbyrån
Rodrigo var bara ett halvår i Öster.
3 av 4
Rodrigo var bara ett halvår i Öster. - Foto: Lennart MŒånsson / Bildbyrån
João Rodrigo blev bara 35 år gammal.
4 av 4
João Rodrigo blev bara 35 år gammal. - Foto: Lennart MŒånsson / Bildbyrån

Förre Österspelaren brutalt mördad – blev halshuggen i Brasilien

Förre Österspelaren João Rodrigo har mördats. I måndags morse fick hustrun hans huvud hemskickat till sig. João Rodrigo, som spelade en halv säsong i Öster 2003, blev 35 år gammal.


Domare halshöggs i Brasilien

Det är inte första gången som någon inom fotbollen blir halshuggen i Brasilien. En amatörfotbollsmatch i brasilianska Maranho urartade rejält i somras. Domaren Otavio Jordao da Silva slet fram en kniv och högg spelaren dos Santos Abreu till att han avled.

En uppretad grupp människor ur publiken sprang då in på planen och fångade da Silva. Han bands fast, misshandlades, stenades och slutligen höggs hans huvud av. Huvudet placerades sen på en påle i mittcirkeln.

João Rodrigo spelade i Öster en halv säsong 2003. Efter att han slutade med fotboll har han arbetat i en grönsakshandel i Rio de Janeiro. Efter sitt arbetspass på måndagen ska 35-åringen ha blivit kidnappad och bortförd i en stulen bil, skriver brasilianska G1.

Den förre fotbollsspelarens fru Geísa Silva hörde vid 04:30 på natten ett ljud utanför huset. Hon gick ut och möttes av en fasansfull syn.

– Hon tittade efter varje bil som passerade. Vid 04:30 hörde hon ett ljud, öppnade grinden till huset och där stod en ryggsäck. När hon öppnade den låg huvudet där. Jag såg det inte själv men folk som såg säger att de hade tagit ut hans ögon och tunga, säger en anhörig till G1.

Kan ha kopplingar till doghandeln

Polisen ska nu analysera övervakningsbilder och de söker efter de resterande delarna av Rodrigos kropp. Hustrun säger till polisen att hennes man inte mottagit några hot men en teori är att dådet kan ha kopplingar till droghandeln.

Den förre fotbollsspelarens fru jobbar inom militärpolisen, som på senare år arbetat hårt för att städa upp bland droghandeln i staden. Hon säger dock själv att varken hon eller hennes man hotats på något sätt innan dådet.

Det var alltså tio år sedan som han fick ett korttidskontrakt i Öster. Leif Widén var då tränare i Växjö-laget.

– Det låter bara sjukt. Man har lärt känna en person som nu mördas på det här sättet… Jag har svårt att ta in informationen, säger Widén till Sportbladet.

"Hans sejour i Öster fick ett abrupt slut"

– Han var inte så bra tränad när han kom. Indirekt ledde det till att han fick en bristning och då fanns liksom ingen tid kvar på säsongen att bygga upp honom och få nytta av honom. Det blev ingen förlängning. Hans sejour i Öster fick ett abrupt slut kan man säga.

João Rodrigo blev 35 år gammal.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.