Åttonde guldbollen till Zlatan – som gav lugnande besked om skadan

- 12/11/2013, 10:02
Zlatan Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan på måndagskvällen.
1 av 4

Zlatan Ibrahimovic vann Guldbollen för åttonde gången under Fotbollsgalan på måndagskvällen.

Bildbyrån / NIKLAS LARSSON

En självklar guldbollen vinnare.
2 av 4

En självklar guldbollen vinnare.

Bildbyrån / Andreas L Eriksson

Zlatan gjorde hattrick i den senaste ligamatchen.
3 av 4

Zlatan gjorde hattrick i den senaste ligamatchen.

Bildbyrån / Amandine Noel / Icon Sport

Given i PSG.
4 av 4

Given i PSG.

Bildbyrån / Amandine Noel / Icon Sport

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges mest solklara stjärna. Under fotbollsgalan vann han sin åttonde guldboll och nu hoppas han att ingen kommer att slå det rekordet.
– En dag kommer någon att slå rekordet ju. Vilket jag inte hoppas, säger han till Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic vann som väntat guldbollen på fotbollsgalan. 

– Vad säger man efter åtta guldbollar? Kan man också få en bil, eller? Kanske efter tio. Men ett stort tack till laget, tränaren och hela hans stab och spelarna i Paris. Familjen denna gången. Helena brukar klaga på att jag inte tackar familjen, så stort tack till familjen, sa Zlatan under sitt tacktal i TV4-sändningen.

Ibrahimovic redan en klar vinnare

Men något vidare spännande var det aldrig, Aftonbladet gjorde en intervju med Zlatan innan galan och att han skulle vinna visste han redan då.

– Det är det finaste priset man kan vinna individuellt i Sverige i dag. Och jag har fått vinna den åtta gånger. Och ju mer jag samlar på mig, desto bättre blir det. För en dag kommer någon att slå rekordet ju. Vilket jag inte hoppas!

– Ju mer jag kan vinna desto bättre är det, desto svårare blir det att slå rekordet. Så kan jag samla på mig några till, så kanske det blir svårare för han som försöker slå det här rekordet en dag.

För några veckor sedan gjorde Zlatan fyra mål i en och samma match borta mot Anderlecht i Champions League. Det fick till och med hemmafansen att applådera svensken vilket han tyckte var speciellt.

"Hela arenan började klappa"

– När jag gjorde första och andra målet så var det applåder, men det var mest PSG-supportrarna. Men när jag väl gjorde tredje målet märkte jag att hela arenan började klappa. Det kändes lite konstigt för egentligen är det inte så ju, när du spelar på bortaplan. Nu var det hela arenan som klappade. Jag hann tänka snabbt att jag var tvungen att klappa tillbaka och ta emot den där äran, det här ögonblicket och tänka ”det här händer mig faktiskt”. Det kanske inte kommer att hända mig en gång till eller så händer det igen. Men det har hänt mig nu i alla fall och det är stort. 

Om sitt knä, som spökat en tid, säger Zlatan att det inte är någon fara.

– Jag har haft känning en tid nu. Men det är egentligen mer ett i­rriterande problem än ett smärtsamt problem. Och jag har lyckats bli av med lite av irritationen. Det känns bra, jag spelar bra och känner mig mentalt stark. Och fysiskt känner jag mig mycket stark.