Zlatan slog till redan i den sjunde minuten.
Zlatan slog till redan i den sjunde minuten. - Foto: Michel Euler/AP/TT
Det var svenskens åttonde i gruppspelet.
Det var svenskens åttonde i gruppspelet. - Foto: Francois Mori/AP/TT

Zlatan historisk när PSG vann mot Olympiakos

Zlatan Ibrahimovic gjorde Paris SG:s ledningsmål mot Olympiakos. Svenskens mål innebär att han tangerar målrekordet i turneringens gruppspel.

Man City-Plzen 4-2

PARIS. Stjärnanfallarna Ruud van Nistelrooy, Hernan Crespo och Filippo Inzaghi har alla gjort åtta mål i Champions Leagues gruppspel. Nu får de sällskap av Zlatan Ibrahimovic

Svenskens 1-0-mål mot Olympiakos gör att han tangerar målrekordet i turneringens gruppspel. Det gör även Cristiano Ronaldo som gjort åtta mål i årets turnering.

PSG drabbades av utvisning

Zlatans mål kom redan i den sjunde minuten. Edinson Cavani hittade ut till högerbacken Gregory van der Wiel som spelade in bollen till Zlatan som stötte in ledningsmålet.

I början av den andra halvleken drog italienaren Marco Veratti på sig sitt andra gula kort och tvingades lämna planen. Och med en man mer på planen lyckades grekerna kvittera. Kostas Manolas petade in 1-1 efter en hörna i den 80:e minuten.

Men PSG skulle få sista ordet. I den 89:e minuten gjorde Edinson Cavani 2-1 och säkrade gruppsegern.