Fyra personer uppges vara allvarligt skadade efter skandalscenerna i Brasilien.
Fyra personer uppges vara allvarligt skadade efter skandalscenerna i Brasilien. - Foto: Ap/TT Bild

Jätteskandal i brasiliansk fotboll – läktarbråk spårade ur

Den klassiska klubben Vasco da Gama åkte ur den brasilianska högstaligan under söndagskvällen. Men det alla pratar om efteråt är det fruktansvärda läktarbråket som stoppade matchen mot Atlético Paranaense under en timme.


Det var strax efter Atlético Paranaenses 1–0 i den femte minuten som de otäcka scenerna tog vid. 

– Jag saknar ord. Det här är ännu en katastrof för den brasilianska fotbollen. Nästa år är det VM och då kommer hela världen ha ögonen på Brasilien. Det här är jobbigt, säger Vasco da Gama-mittfältaren Wendel till Globoesporte.

"Fanns inga poliser"

Atlético Paranaense, som arrangerade matchen, hade hyrt in 80 säkerhetsvakter från ett privat bolag – men de klarade uppenbarligen inte av att hålla säkerheten. Vettvillingar från båda lagen slogs helt obehindrat länge och trots att spelarna i desperation försökte säga åt dem att sluta fortsatte de att slåss.

Fyra personer skadades allvarligt vid bråken som slutade först när en militärhelikopter landade mitt på planen. 

– Vi försökte tala om för fansen att sluta eftersom saker och ting bara skulle bli värre. Vi tittade på läktaren och såg att det inte fanns några poliser. Det fanns ingen där som kunde stoppa striderna, säger Atlético Paranaenses Luiz Alberto, som grät efter de otäcka scenerna till Globo och fortsatte:

"Ännu en katastrof"

– Jag kunde se en person på backen men jag vet inte vad som hände. Ännu en katastrof i vår brasilianska fotboll. Snart är det VM, året då hela världen kommer att följa Brasilien. Det är tufft.

När matchen väl kunde spelas klart vann Atlético Paranaenses med 5–1 vilket ledde till att Vasco da Gama åkte ur serien. 

Cruzeiro vann serien. 

Varning för otäcka bilder i filmerna. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.