20-årig svensk slog till med drömmål – uppmärksammas internationellt

20-årige Jonathan Alexandersson har gjort snygga fotbollsmål tidigare. Men inget som det han gjorde under Nybro Open – vilket till och med har uppmärksammats av 101greatgoals:– Det är inte första gången jag gör en bicykleta men det här var den absolut snyggaste, säger han till Nyheter24.


NYBRO. Det gick inget vidare för det småländska division 6-laget Flygsfors/Gadderås IF i den årliga inomhusturneringen Nybro Open. Två raka förluster gjorde att laget redan hade åkt ur cupen när Höken FF stod för motståndet. 

Men när de hade som minst att spela för spelade laget som bäst och segrade med 5–0. Inget som någon kommer att minnas i efterhand – om det inte vore för Jonathan Alexandersson.

"Rakt upp i krysset"

Den 20-årige anfallaren kom fri på en lyftning och drog till med en fantastisk bicykleta som gick in i krysset. 

– Det var en bra träff, hårt och gick rakt upp i krysset, säger han när han beskriver varför det var det snyggaste målet han någonsin har gjort för Nyheter24.

– Vi gör en bottenturnering och så händer det.

Målet var till och med så snyggt att 101greatgoals har lagt upp klippet på sin hemsida.

"Har inte kunnat smälta det än"

– Det känns konstigt. Jag har inte kunnat smälta det än. Det var fantastiskt.

En rolig detalj är att 20-åringen inte trodde att någon filmade målet, eftersom personen som filmade tidigare under turneringen hade åkt hem, men till slut fick han syn på kameran. Mitt i glädjeruset formade han händerna som ett hjärta för kameramannen. 

– Reaktionen där var rätt så härlig måste jag själv säga. Det var så kul och jag blev överraskad och glad att det filmades. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.