För en hel del pengar plus lite skicklighet och tur – kan du få möta dina idoler i allsvenskan.
1 av 4
För en hel del pengar plus lite skicklighet och tur – kan du få möta dina idoler i allsvenskan. - Foto: TT Bild/Wollmars FF
Det är division 6-laget Wollmars FF som har kvalificerat sig till första omgången av Svenska cupen.
2 av 4
Det är division 6-laget Wollmars FF som har kvalificerat sig till första omgången av Svenska cupen. - Foto: Wollmars FF
Då säljer lagets sportchef Viktor Lindsö och ordförande Freddie Netteryd en plats i startelvan genom en Blocket-annons.
3 av 4
Då säljer lagets sportchef Viktor Lindsö och ordförande Freddie Netteryd en plats i startelvan genom en Blocket-annons. - Foto: Wollmars FF
Här är en del av annonsen.
4 av 4
Här är en del av annonsen. - Foto: Faksimil/Blocket

Du kan få möta allsvenska stjärnorna – för 500 000 kronor

För 500 000 kronor eller högstbjudande är den din. Den valfria platsen i division 6-laget Wollmars FF:s startelva när de spelar Svenska cupen i höst. Men de kräver inte fullt 500 000 kronor:– Vi skulle behöva få in 50 000 kronor till, säger lagets tränare och sportchef Viktor Lindsö till Nyheter24.


Så spelas Svenska cupen

Först avgörs kval i de olika distrikten till Svenska cupen. Går man vidare får det kvalet har man kvalificerat sig för första omgången i turneringen. 

Där möts 64 lag i augusti, förutom lagen som är medlemmar i Svensk elitfotboll som är direktkvalificerade, om 32 platser till omgång två. De lagen som vinner sina matcher får då spela mot klubbar från allsvenskan eller superettan. De matcherna spelas också på hösten.

Segrarna i de matcher kvalificerar sig då till ett gruppspel som däremot spelas på våren. 

De åtta gruppsegrarna möts sedan i kvartsfinal, semifinal och till sist final. 

Wollmars FF är ett nystartat lag med gamla spelare från Hammarbys och Brommapojkarnas juniorakademier. De vann omgående en av division 7-serierna i Stockholm men framför allt skrällde de i kvalet till Svenska cupen

Trots tufft motstånd av bland annat Nacka FF, som vann division 3 södra Svealand, lyckades division 6-laget kvalificera sig till den första omgången av Svenska cupen som spelas i augusti 2014. 

"Nu har du din chans"

För att ha råd med kostnaderna till matcherna behöver klubben sponsring och det var då de fick idén att sälja en plats i laget. I deras Blocket-annons kan man läsa: "Är du en av alla som någon gång drömt om att bli fotbollsproffs? En av alla dom som drömt om att få stega in på en fullsatt arena och motta folkets jubel? - Nu har du din chans!"

Priset som utannonseras är 500 000 kronor eller eventuellt högstbjudande – men den summan är överdriven säger tränaren och sportchefen Viktor Lindsö.

"500 000 är en skojsumma"

– Det där med 500 000 är mest en skojsumma. Vi tänkte mest att det kunde vara kul om någon hörde av sig för det är vårt sätt att få in någon form av sponsring. Än så länge har vi bara fått in 50 000 kronor och vi skulle behöva få in 50 000 till. Så länge det är typ 50 000 kronor är vi nöjda, säger han till Nyheter24.

Det man blir garanterad för summan – vilket pris den än slutar på – är en plats i Wollmars FF:s samtliga matcher i Svenska cupen 2014/2015, val av tröjnummer och att man får spela hela matcherna. 

– Vi har fått några mejl nu. Det är folk som frågar hur det skulle fungera i praktiken och vilka vi är. Men ingen som direkt har sagt att de betalar 500 000.

"I bästa fall möter vi ett sämre lag i superettan"

Det gäller att Wollmars FF presterar i den första omgången av cupen där de flesta lagen spelar i division 1 eller division 2. För det är först i andra omgången som medlemmar i Svensk elitfotboll, det vill säga alla lag i allsvenskan och superettan, går in i turneringen. 

Alla lag som går vidare från första omgången är garanterade att få möta ett lag från svensk elitfotboll i andra omgången. Sen i tredje omgången är det gruppspel då.

Är det någonting för dig?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?