Eskilstuna City har "toppat" P14-laget – och sparkat elva unga killar.
Eskilstuna City har "toppat" P14-laget – och sparkat elva unga killar. - Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Svenskt lag sparkade ut 14-åringar – via mejl

Eskilstuna City åkte ur division 1 förra året – och nu vill man göra en elitsatsning. Då offrades elva killar i P99-laget för att de inte var "tillräckligt bra". Beskedet fick de på mejlen, enligt Eskilstuna-Kuriren.


Eskilstuna City

Herrlaget åkte med dunder och brak ur division 1 norra. 

Med bara fyra segrar och fem oavgjorda på 26 matcher hade de 13 poäng upp till säker mark i tabellen. 

Det var i oktober som elva 14-åriga fotbollsspelare fick veta att de inte var välkomna att träna med sitt vanliga lag i Eskilstuna City. Klubben hade istället plockat in spelare från andra lag i distriktet för att fylla deras platser. Två veckor efter att de fått beskedet via mejl hölls ett möte med ledarna.

– På mötet sitter en representant från klubben och säger om och om igen att "de här killarna är inte tillräckligt bra, de platsar inte" när de sitter där i lokalen. Jag såg hur ledsna killarna blev och det gör riktigt ont i mig, säger en anonym förälder till Eskilstuna-Kuriren.

"Det är så ynkligt"

Lösningen klubben hade var att de skulle starta ett eget lag inom föreningen. Problemet är att de inte erbjuds någon ledare och att de bara är elva personer. Resultatet har blivit att tre av spelarna har slutat med fotboll och två av spelarna i elitsatsningslaget, de som har fått vara kvar, har lämnat klubben.

– Katastrofalt dåligt. 14-åriga killar som får benen undanslagna på det här viset. Det är så ynkligt, säger en annan förälder till tidningen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.