Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskt lag sparkade ut 14-åringar – via mejl

Eskilstuna City har "toppat" P14-laget – och sparkat elva unga killar.
1 av 1

Eskilstuna City har "toppat" P14-laget – och sparkat elva unga killar.

Nils Jakobsson/Bildbyrån

Sport | 17/01/2014 09:47

Eskilstuna City åkte ur division 1 förra året – och nu vill man göra en elitsatsning. Då offrades elva killar i P99-laget för att de inte var "tillräckligt bra". Beskedet fick de på mejlen, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Det var i oktober som elva 14-åriga fotbollsspelare fick veta att de inte var välkomna att träna med sitt vanliga lag i Eskilstuna City. Klubben hade istället plockat in spelare från andra lag i distriktet för att fylla deras platser. Två veckor efter att de fått beskedet via mejl hölls ett möte med ledarna.

– På mötet sitter en representant från klubben och säger om och om igen att "de här killarna är inte tillräckligt bra, de platsar inte" när de sitter där i lokalen. Jag såg hur ledsna killarna blev och det gör riktigt ont i mig, säger en anonym förälder till Eskilstuna-Kuriren.

"Det är så ynkligt"

Lösningen klubben hade var att de skulle starta ett eget lag inom föreningen. Problemet är att de inte erbjuds någon ledare och att de bara är elva personer. Resultatet har blivit att tre av spelarna har slutat med fotboll och två av spelarna i elitsatsningslaget, de som har fått vara kvar, har lämnat klubben.

– Katastrofalt dåligt. 14-åriga killar som får benen undanslagna på det här viset. Det är så ynkligt, säger en annan förälder till tidningen.