Leni Larsen Kaurin ska ha blivit petad när hon inte ville ha sex med sin tränare Øyvind Eide.
1 av 4
Leni Larsen Kaurin ska ha blivit petad när hon inte ville ha sex med sin tränare Øyvind Eide. - Foto: Bildbyrån/TT
Larsen Kaurin spelade i landslaget så sent som 2013 – nu funderar hon på att sluta med fotboll.
2 av 4
Larsen Kaurin spelade i landslaget så sent som 2013 – nu funderar hon på att sluta med fotboll. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin
Øyvind Eide var assisterande tränare till Tony Gustavsson i Kongsvinger.
3 av 4
Øyvind Eide var assisterande tränare till Tony Gustavsson i Kongsvinger. - Foto: SCANPIX NORWAY
Larsen Kaurin var med och spelade VM för Norge 2011. Hon bär nummer elva.
4 av 4
Larsen Kaurin var med och spelade VM för Norge 2011. Hon bär nummer elva. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin

Damtränare erbjöd "massage med happy ending" – får jobba kvar

Den förre norske landslagsspelaren Leni Larsen Kaurin kan lägga av med fotboll. Det efter att hennes tränare i Stabaek, Øyvind Eide, förälskat sig i henne och erbjudit henne oralsex – trots att hon tydligt avvisat honom tidigare.


Det var den norske fotbollsspelaren Lisa-Marie Woods som förra veckan publicerade ett inlägg i sin blogg där hon avslöjade att tränare i ett norskt lag hade försökt haft sex med en av sina spelare. När spelaren vägrade petade han henne. Tränaren ska dessutom ha haft sex med en 16-årig flicka i laget utan att klubben agerade. 

När historien nådde dagsljuset valde Stabaeks sportchef att berätta för styrelsen att det var deras tränare Øyvind Eide, 32, som var mannen i skottgluggen. 

"Långt över gränsen"

Eide ska ha velat inleda en relation med stjärnan Leni Larsen Kaurin, 32, i laget. Tränaren ska inte ha lagt ner sitt intresse – och givit den förre landslagsspelaren ett kort – trots att Larsen Kaurin varit tydlig med att hon inte var intresserad av honom.

– På kortet stod att jag skulle få en erotisk massage med "happy ending", utfört av honom själv. Du kan ju tycka att det låter trevligt och bara le åt saken, men det var långt över gränsen enligt mig. Då hade jag också sagt ifrån klart och tydligt vid en annan tidpunkt att jag inte var intresserad av honom, berättade hon tidigare i en intervju med NRK.

"Har fått en skriftlig varning"

Trots att Larsen Kaurin har fått uppsöka psykolog och överväger att sluta spela fotboll får tränaren behålla sitt jobb i Stabaek.

– Tränare Øyvind Eide har fått en skriftlig varning, men inte sparken, säger klubbens ordförande Espen Moe till norska TV2 och fortsätter:

– Vi har förstått att det som skrivs i bloggen inte är vad som är verklighet i dag. Vi har också förstått att Leni Larsen Kaurin upplevt det här som en svår situation. Det ber vi om ursäkt för. Vi anser att sportchefen för damlaget borde ha gått till oss i styrelsen vid den tidpunkt han fick veta om det är. Det är vi självkritiska kring.

"Måste det ske en våldtäkt?"

Larsen Kaurin är mycket kritisk till att klubben inte sparkar tränaren.

"Måste det ske en våldtäkt? Att han har får ha kvar jobbet är ingen överraskning, men det är mycket dramatisk väg framåt för Stabaek. Det vittnar om ansvarsfriskrivning och okunskap. De har inte förstått att för all form av trakasserier ska det vara nolltolerans", skriver hon i ett sms till TV2

/
/
/
/
Relaterat
EM-spelare sexhånas – av svensk talang
En av de svenska EM-stjärnorna har utsatts för grova sexuella påhopp på sociala medier. En manlig ungdomslandslagsspelare ligger bakom. Nu ska förbundet agera mot spelaren.
"Måste börja anmäla" – nu har kränkningarna av landslaget polisanmälts
En stor debatt kring hatet mot landslaget och att kvinnor spelar fotboll har blossat upp under torsdagen. Nu har Feministiskt perspektivs sportredaktör Ida Ali-Lindqvist polisanmält händelsen – och även landslagets målvakt Sofia Lundgren har fördömt kommentarerna:– Det är ett kvinnohat helt enkelt, säger Ali-Lindqvist.
Här hånar elittränaren svenska damlandslaget: "Var bara en rolig grej"
"Damlandslaget...lesbiska horor är vad ni är" och "Damfotboll är små bröst, lesbiska och kort hår?". Så löd två av flera hatinlägg riktade mot det svenska damlandslaget i fotboll i går. En av de som deltog i mobben var elithandbollstränaren Andreas Stockenberg – som kommenterade spelarnas sexuella läggning och hånade deras prestationer efter kön:– Jag tycker de får oförtjänt mycket publicitet, säger han till Nyheter24.
Senaste nytt

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

1 timme sedan
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

idag 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

idag 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.