Torsdag 26 Maj
Stockholm

Damtränare erbjöd "massage med happy ending" – får jobba kvar

Leni Larsen Kaurin ska ha blivit petad när hon inte ville ha sex med sin tränare Øyvind Eide.
1 av 4
Leni Larsen Kaurin ska ha blivit petad när hon inte ville ha sex med sin tränare Øyvind Eide. Foto: Bildbyrån/TT
Larsen Kaurin spelade i landslaget så sent som 2013 – nu funderar hon på att sluta med fotboll.
2 av 4
Larsen Kaurin spelade i landslaget så sent som 2013 – nu funderar hon på att sluta med fotboll. Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin
Øyvind Eide var assisterande tränare till Tony Gustavsson i Kongsvinger.
3 av 4
Øyvind Eide var assisterande tränare till Tony Gustavsson i Kongsvinger. Foto: SCANPIX NORWAY
Larsen Kaurin var med och spelade VM för Norge 2011. Hon bär nummer elva.
4 av 4
Larsen Kaurin var med och spelade VM för Norge 2011. Hon bär nummer elva. Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin

Den förre norske landslagsspelaren Leni Larsen Kaurin kan lägga av med fotboll. Det efter att hennes tränare i Stabaek, Øyvind Eide, förälskat sig i henne och erbjudit henne oralsex – trots att hon tydligt avvisat honom tidigare.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den norske fotbollsspelaren Lisa-Marie Woods som förra veckan publicerade ett inlägg i sin blogg där hon avslöjade att tränare i ett norskt lag hade försökt haft sex med en av sina spelare. När spelaren vägrade petade han henne. Tränaren ska dessutom ha haft sex med en 16-årig flicka i laget utan att klubben agerade. 

När historien nådde dagsljuset valde Stabaeks sportchef att berätta för styrelsen att det var deras tränare Øyvind Eide, 32, som var mannen i skottgluggen. 

"Långt över gränsen"

Eide ska ha velat inleda en relation med stjärnan Leni Larsen Kaurin, 32, i laget. Tränaren ska inte ha lagt ner sitt intresse – och givit den förre landslagsspelaren ett kort – trots att Larsen Kaurin varit tydlig med att hon inte var intresserad av honom.

– På kortet stod att jag skulle få en erotisk massage med "happy ending", utfört av honom själv. Du kan ju tycka att det låter trevligt och bara le åt saken, men det var långt över gränsen enligt mig. Då hade jag också sagt ifrån klart och tydligt vid en annan tidpunkt att jag inte var intresserad av honom, berättade hon tidigare i en intervju med NRK.

"Har fått en skriftlig varning"

Trots att Larsen Kaurin har fått uppsöka psykolog och överväger att sluta spela fotboll får tränaren behålla sitt jobb i Stabaek.

– Tränare Øyvind Eide har fått en skriftlig varning, men inte sparken, säger klubbens ordförande Espen Moe till norska TV2 och fortsätter:

– Vi har förstått att det som skrivs i bloggen inte är vad som är verklighet i dag. Vi har också förstått att Leni Larsen Kaurin upplevt det här som en svår situation. Det ber vi om ursäkt för. Vi anser att sportchefen för damlaget borde ha gått till oss i styrelsen vid den tidpunkt han fick veta om det är. Det är vi självkritiska kring.

"Måste det ske en våldtäkt?"

Larsen Kaurin är mycket kritisk till att klubben inte sparkar tränaren.

"Måste det ske en våldtäkt? Att han har får ha kvar jobbet är ingen överraskning, men det är mycket dramatisk väg framåt för Stabaek. Det vittnar om ansvarsfriskrivning och okunskap. De har inte förstått att för all form av trakasserier ska det vara nolltolerans", skriver hon i ett sms till TV2

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela