Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Järnkaminernas tåg sålde slut på en timme

Lång kö.
1 av 2

Lång kö.

Pressbild Järnkaminerna

Biljetterna tog slut på en timme.
2 av 2

Biljetterna tog slut på en timme.

Pressbild Järnkaminerna

Sport | 25/01/2014 19:42

Järnkaminernas tåg till Helsingborg sålde snabbt slut under lördagsförmiddagen.

Järnkaminernas tåg till Helsingborg sålde snabbt slut under lördagsförmiddagen. Tåget som rymmer 510 djurgårdare är en del i Djurgårdssupportrarnas mål att bli 5000 personer i Helsingborg för den allsvenska premiären den 30 mars.

– Förra året var vi strax under 3000 djurgårdare i Helsingborg, en okej siffra men vi kan bättre. I år siktar vi på 5000 Djurgårdare på plats, säger Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg i ett pressmeddelande. 

Förutom tåget så skickar Järnkaminerna bussar och tusentals djurgårdare reser på egen hand med bilar, tåg eller flyg. Men det blir en utmaning att nå det högt uppsatta målet.

–  De flesta supporterskaror är nog nöjda med att bli över 1000 på en bortamatch, men vi i Djurgården har högre ambitioner. 5000 man på en så lång bortaresa är tufft men är det några som klarar det är det vi, säger Dan Blomberg.

Järnkaminerna är Djurgårdens officiella supporterförening och hade 2013 cirka 3000 medlemmar.