Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domare hittad död – efter bråk med fans

- 12/03/2014, 16:50 -
En assisterande domare i Ghana hittades död efter bråk med supportrar.

En assisterande domare i Ghana hittades död efter bråk med supportrar.

Bildbyrån/Lennart Månsson

Domaren hittades död efter att ha attackerats av supportrar. Men det är fortfarande oklart hur dödsfallet egentligen gick till.

En assisterande domare vid namn Kwame Andoh Kyei har dött efter att ha hamnat i bråk med åskådare under en match i Ghanas andradivision. Den 21-årige domaren ska ha blivit attackerad av supportrar till Gold Stars i matchen mot Naa Joe United, skriver 101 Great Goals. Attacken ska ha ägt rum efter att han tilldömt United en straff.

Det råder dock en del oklarheter kring hur domaren dog. Hans bror berättade för radiostationen Asempa FM att han dog av andra anledningar än bråket med supportrarna.

Skämtade om bråket

– Min bror hade berättat för oss att han skulle iväg för att döma en match och när han återvände berättade han för oss om en incident som inträffade under matchen. Han skämtade till och med om hur en kille gav honom ett slag medan andra gav sig på honom. På fredagen blev jag uppringd och fick meddelandet att min bror hade kräkts blod och svimmat.

Gold Stars ordförande förnekar att bråket med supportrarna ska ha orsakat domarens död.

"Falska anklagelser"

– Som ordförande för Gold Stars förnekar jag alla anklagelser om att vår klubbs supportrar slog ihjäl domaren. Först och främst kan vi inte slå fast att händelserna under matchen orsakade domarens död. Det var inget slagsmål under matchen, bara ett enkelt missförstånd med hett temperament och därför är anklagelserna mot min klubbs supportrar angående domarens död falska, säger ordförande Asamoah till ghanasoccernet.com.

Enligt ett uttalande från Ghanas fotbollförbund var han en av landets mest lovande domare.