Tony Flygare står bakom Zlatan Ibrahimovic under åren i Malmö FF.
1 av 4
Tony Flygare står bakom Zlatan Ibrahimovic under åren i Malmö FF. - Foto: Bildbyrån/Arne Forsell
I april släpper Tony Flygare en bok om sina ungdomsår tillsammans med Zlatan.
2 av 4
I april släpper Tony Flygare en bok om sina ungdomsår tillsammans med Zlatan. - Foto: Bildbyrån/Daniel Nilsson
De var vänner och spelade tillsammans i Malmö FF.
3 av 4
De var vänner och spelade tillsammans i Malmö FF. - Foto: Bildbyrån/Niklas Larsson
Nu är Zlatan Ibrahimovic en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna.
4 av 4
Nu är Zlatan Ibrahimovic en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna. - Foto: Bildbyrån

Zlatan jagades av rasister – efter en snöbollsattack

Den förre ungdomstalangen Tony Flygare släpper en bok om sina upplevelser med bästa vännen Zlatan Ibrahimovic. I den finns historier om hur de jagades av rasister och en bilresa som kunde ha avslutat deras liv.


I april släpps boken "En gång var jag större än Zlatan", skriven av Tony Flygare som var Zlatan Ibrahimovics barndomsvän och lagkamrat i Malmö FF. I den berättas historier om Zlatans ungdomsår, som till stor del tillbringades tillsammans med Flygare.

I boken skriver han bland annat om en fest de båda var på i Vellinge under 1990-talet. De hade blivit ditbjudna av två "överklasstjejer" som de hade träffat på stan.

– Vi tog över showen. Vart jag och Zlatan än hamnade tog vi över showen. Om det var på fotbollsplanen, om det var med tjejer, säger han till Aftonbladet och berättar att det inte var helt uppskattat av de andra killarna på festen, som bland annat frågade "Vad gör de blattarna där?".

Zlatan kastade snöboll på dem

En grupp på tio till femton personer samlades och började följa efter dem till bussen och slagsmål ska ha hängt i luften. När bussen kom som en räddning för de två vännerna berättar Flygare hur Zlatan gjorde en snöboll av snö, is och grus och kastade i huvudet på den som startat allt. Sedan hoppade de på bussen.

– De här rasisterna jagar oss, skrek vi. Det är bäst du kör annars slår de ihjäl oss. Han stängde dörrarna mitt framför ögonen på dem och brände iväg. Jag tror att en av oss drog ner byxorna och satte rumpan mot fönstret för att provocera dem.

Höll på att köra ihjäl sig

En annan historia som han berättar för Aftonbladet är hur Zlatan somnade vid ratten när han skulle köra Tony och en annan vän till en provspelning med Gais i Göteborg. De hade umgåtts hela dagen och spelat tevespel i 14 timmar, så de var alla trötta under bilresan.

För att hålla sig vakna spelade de hög musik, men Tony såg hur bilen började köra av körbanan och i en fart på 140 kilometer i timmen var de på väg mot bergsväggen vid sidan av vägen.

– Det här var inte en fotbollsmatch. Det här var på liv och död! Vi höll på att köra ihjäl oss.

Tony skrek till så att Zlatan vaknade och de styrde bilen tillrätta igen. Därefter körde Tony resten av resan, trots att han inte hade körkort.

/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.