Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varför VM blir roligare när Sverige inte är med

Sverige
1 av 1

Vill du verkligen se det här?

© Bildbyrån / Marcus Ericsson

Sport | 14/06/2014 14:09

Under torsdagen smäller det. Äntligen är får vi återigen följa de allra bästa spelarna i världen göra upp om VM-bucklan. Och ja, det är bättre att Sverige inte är med den här gången.

1. Du slipper skämmas

Ärligt talat nu: Hade vi verkligen velat se Andreas Granqvist bli utmanad en-mot-en av, låt säga, Neymar eller Ronaldo (igen!)? Vill vi se Aftonbladets Robert Laul göra sitt mästerskapstest av landslagets sängar i bara kallingarna igen? Orkar vi höra Erik Hamrén tjata om shining och att våga (må vi slippa det i SVT-studion) när allt vi behöver är ett cyniskt försvarsspel och ett effektivt anfallsspel? 

Bildkälla

2. VM får inget abrupt slut

Istället för tårar, dödsångest och VM-vägran när Sverige väl åker ur turneringen, för det vi vet ju att de skulle, kan du njuta av varenda match med jämna känslor under en hel månad. Utan Sverige blir VM aldrig avslaget.

Bildkälla

3. Inga pippiperuker eller vikingahjälmar

...


Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

4. Du slipper välja sida

Landslag eller klubblag, vad går först? Nu slipper du hamna i en intressekonflikt som kan bli problematisk när Sverige och någon av Gerrard, Messi, eller vem nu än som är din favorit, möts.

Bildkälla

5. Inga mellandagar

När Sverige spelar räknar man ner dagarna till första matchen, man räknar ner till andra match och så vidare. Nu kommer VM vara en enda lång fest där alla matcher är roliga att följa. 


Bildkälla