Sverige
Vill du verkligen se det här? - Foto: © Bildbyrån / Marcus Ericsson

Varför VM blir roligare när Sverige inte är med

Under torsdagen smäller det. Äntligen är får vi återigen följa de allra bästa spelarna i världen göra upp om VM-bucklan. Och ja, det är bättre att Sverige inte är med den här gången.


1. Du slipper skämmas

Ärligt talat nu: Hade vi verkligen velat se Andreas Granqvist bli utmanad en-mot-en av, låt säga, Neymar eller Ronaldo (igen!)? Vill vi se Aftonbladets Robert Laul göra sitt mästerskapstest av landslagets sängar i bara kallingarna igen? Orkar vi höra Erik Hamrén tjata om shining och att våga (må vi slippa det i SVT-studion) när allt vi behöver är ett cyniskt försvarsspel och ett effektivt anfallsspel? 

Bildkälla

2. VM får inget abrupt slut

Istället för tårar, dödsångest och VM-vägran när Sverige väl åker ur turneringen, för det vi vet ju att de skulle, kan du njuta av varenda match med jämna känslor under en hel månad. Utan Sverige blir VM aldrig avslaget.

Bildkälla

3. Inga pippiperuker eller vikingahjälmar

...


Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

4. Du slipper välja sida

Landslag eller klubblag, vad går först? Nu slipper du hamna i en intressekonflikt som kan bli problematisk när Sverige och någon av Gerrard, Messi, eller vem nu än som är din favorit, möts.

Bildkälla

5. Inga mellandagar

När Sverige spelar räknar man ner dagarna till första matchen, man räknar ner till andra match och så vidare. Nu kommer VM vara en enda lång fest där alla matcher är roliga att följa. 


Bildkälla

VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

idag 17:54
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.