Trist för Australien och Maty Ryan. - Foto: Faksimil/SVT
Memphis Depay skott letade sig in. - Foto: Faksimil/SVT
Robin van Persie kvitterade till 2–2 i den 58:e minuten.
Robin van Persie kvitterade till 2–2 i den 58:e minuten. - Foto: Faksimil/SVT
5 av 13
Pang bara. - Foto: Faksimil/SVT
Men frågan är om inte Tm Cahills 1–1-mål är VM:s snyggaste?
6 av 13
Men frågan är om inte Tm Cahills 1–1-mål är VM:s snyggaste? - Foto: Faksimil/SVT
Ett enormt skott.
7 av 13
Ett enormt skott. - Foto: Michael Sohn/TT
Han kvitterade direkt efter Arjen Robbens ledningsmål minuten innan.
8 av 13
Han kvitterade direkt efter Arjen Robbens ledningsmål minuten innan. - Foto: Faksimil/SVT
Firande australier. - Foto: Faksimil/SVT
Arjen Robben gjorde 1–0 i den 20:e minuten.
12 av 13
Arjen Robben gjorde 1–0 i den 20:e minuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley
Robben och van Persie delar skytteligan i VM tillsammans med Thomas Müller.
13 av 13
Robben och van Persie delar skytteligan i VM tillsammans med Thomas Müller. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley

Här är målvaktstabben som räddade Holland

Matchen mellan Holland och Australien blev en av VM:s mest underhållande. Tim Cahill lär dock gräma sig över att hans mål – VM:s snyggaste hittills – inte räckte till poäng mot ett effektivt Holland.

Australien–Holland 2–3 (1–1)

Målen: 0–1 (20) Arjen Robben, 1–1 (21) Tim Cahill, 1–2 (54) Mile Jedinak på straff, 2–2 (58) Robin van Persie, 2–3 (68) Memphis Depay.

PORTE ALEGRE. Holland, som utklassade Spanien med 5–1 i sin premiärmatch, såg något nyvakna ut i början av matchen mot Australien. Socceroos, som är oerhört nederlagstippade, började bäst och förde spelet.

Men då slog naturligtvis Holland och superstjärnan Arjen Robben till. Likt hans ena mål mot Spanien, där hans löpning uppmättes till den snabbaste ruschen av en fotbollsspelare någonsin, tog han fart och satte 1–0 i den 20:e minuten.

Ett van Basten-mål

Men holländarna satte målglädjen i halsen. Redan minuten efteråt replikerade Tim Cahill efter ett inlägg från högersidan som han fick en drömvolleyträff på – inte alls olikt Marco van Bastens klassiska mål i EM-finalen 1988.

Det målet satte ytterligare fart på Australien. Efter att ett inläggsförsök tagit på Daryl Janmaats arm fick Socceroos straff – och Crystal Palace-spelaren Mile Jedinak gjorde inget misstag. 2–1 till Australien i den 54:e minuten.

Historien återupprepade sig – Holland vände

Robin van Persie lurade Australiens offsidefälla och slog in 2–2-målet i den 58:e minuten. Och dröjde heller inte många minuter innan Holland tagit ledningen – och även gjort det matchavgörande 3–2-målet.

I den 68:e minuten testade den nyinbytte 20-åringen Memphis Depay ett långskott  – som Maty Ryan bör ha tagit. Men bollen, som studsade, smet emellan händerna på Australiens målvakt.

Det avgjorde också en VM:s absolut mest underhållande matcher.

3–2 till Holland som går mot slutspel i VM.

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.