Luis Suárez blev för tuff för England – hans som var skadad i första matchen.
1 av 12
Luis Suárez blev för tuff för England – hans som var skadad i första matchen. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Luis Suárez nickade in 1–0 i den 39:e minuten efter ett perfekt inspel av Edinson Cavani.
2 av 12
Luis Suárez nickade in 1–0 i den 39:e minuten efter ett perfekt inspel av Edinson Cavani. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
En nöjd Uruguay-spelare.
3 av 12
En nöjd Uruguay-spelare. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ACTION IMAGES
Strax innan hade Wayne Rooney en nick i ribban.
4 av 12
Strax innan hade Wayne Rooney en nick i ribban. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Så nära.
5 av 12
Så nära. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Rooney hade även en vass frispark i den första halvleken.
6 av 12
Rooney hade även en vass frispark i den första halvleken. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ACTION IMAGES
Steven Gerrard, kaptenen, kom inte upp i nivå.
7 av 12
Steven Gerrard, kaptenen, kom inte upp i nivå. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ACTION IMAGES
10 av 12
Engelska fans innan match. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ACTION IMAGES
Uruguayanska fans innan match.
11 av 12
Uruguayanska fans innan match. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN
Suárez sänkte sina vänner i Liverpool.
12 av 12
Suárez sänkte sina vänner i Liverpool. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Lee Smith

God save England – Suárez sänkte sina p(o)olare

England är på väg ut ur VM. Uruguay – och framför allt Luis Suárez – sänkte britterna.

Uruguay–England 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (39) Luis Suárez 1–1 (75) Wayne Rooney, 2–1 (85) Luis Suárez.

SAO PAULO. När Wayne Rooney, efter fyra-fem riktigt vassa målchanser, äntligen gjorde sitt första VM-mål i den 75:e minuten såg det ut att sluta oavgjort, 1–1. Men 1–0-skytten Luis Suárez, med fem Liverpool-lagkamrater bara i startelvan på andra sidan planen, ville annat.

I den 85:e minuten tog han ner en lyftning i straffområdet och tvekade inte för en sekund. Med ett jätteskott drog han upp bollen i nättaket bakom Joe Hart som var chanslös.

England kan fortfarande ta sig vidare

2–1 blev också slutresultatet. Otroligt nog är England, trots två raka förluster, inte utslagna ur VM. Om Italien vinner mot Costa Rica på midsommarafton har de fortfarande en teoretisk chans att gå vidare i slutomgången av gruppen.

Men då måste Italien vinna mot Uruguay samtidigt som England slår Costa Rica med tillräckligt stor målskillnad.

Så länge det finns hopp, finns det liv.

/
/
VM
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.