Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uruguay slog ut Italien – men här är händelsen alla kommer att prata om

- 24/06/2014, 19:55 -
1 av 11

Faksimil/SVT

2 av 11

Faksimil/SVT

3 av 11

Faksimil/SVT

4 av 11

Faksimil/SVT

5 av 11

Faksimil/SVT

6 av 11

Faksimil/SVT

7 av 11

Faksimil/SVT

8 av 11

Faksimil/SVT

9 av 11

Faksimil/SVT

10 av 11

Faksimil/SVT

11 av 11

Faksimil/SVT

Oj då. Här är matchen det kommer talas om – LÄNGE.

Återigen är domaren i centrum. Den här gången är det Marco Rodriguez som kommer att hamna i centrum. Det efter en mycket tveksam straff – och en händelse som kommer att diskuteras i åratal framåt. Och ja, det var Luis Suárez som var orsaken.

Men vi tar händelserna från början. Italien, kända för sitt defensiva kunnande, spelade på resultatet för att nå oavgjort som skulle ta de till slutspel. Men ett mycket hårt kort av Rodriguez ändrade spelreglerna.

Rött kort

Det var i den 59:e minuten som Claudio Marchisio gick in hårt och högt med dobbarna i en närkamp mot Egidio Arevalo. Ett tilltag som kostade honom ett rött kort till italienarnas stora protester. 

Därefter var det full jakt för ett Uruguay-mål – men utan några riktigt vassa målchanser.

Suárez bett

Men det var då det hände. En frustrerad Suárez gick in för att knocka Giorgio Chiellini i Italiens straffområde. Chiellini svarade med att armbåga Suárez – men händelsen ledde inte till något kort över huvud taget.

Något som kommer att bli oerhört omdiskuterat då Diego Godin nickade in målet som slog ut Italien ur VM bara två minuter senare.