Bilderna visar tydligt att Luis Suarez bet Giorgio Chiellini under tisdagens match.
1 av 4
Bilderna visar tydligt att Luis Suarez bet Giorgio Chiellini under tisdagens match. - Foto: Bildbyrån/Faksimil
Suarez fick ont i tänderna efter överfallet.
2 av 4
Suarez fick ont i tänderna efter överfallet. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Uruguayanen är onekligen en spektakulär personlighet.
3 av 4
Uruguayanen är onekligen en spektakulär personlighet. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Men han är också en familjefar.
4 av 4
Men han är också en familjefar. - Foto: Vantagenews.co.uk / Stella Pictures

Efter bettet – här är 6 anledningar till varför vi ändå älskar Suarez

Luis Suarez är ute i blåsväder igen efter att ha bitit Italiens Giorgio Chiellini under tisdagens VM-match. Därför listar Nyheter24 sex anledningar till att ändå älska den kontroversielle uruguayanen.


Det var under matchen mellan Italien och Uruguay som det hände. En uppenbart hungrig Luis Suarez får syn på Giorgio Chiellini som lyckligt ovetande om sitt öde står och vilar i sitt straffområde. Men så, från ingenstans, dyker Suarez upp, spanar in axeln, närmar sig sakta, öppnar munnen – och tar sig en tugga. Och plötsligt, på bara några sekunder, har 27-åringen vänt en hel värld mot sig. 

Därför listar nu Nyheter24 sex anledningar till varför vi ändå älskar Luis Suarez. 

1. Familjefadern.  

Suarez är en familjefar som tillbringar mycket tid med sin fru och sina två barn. "När man får barn och familj vill man ändra sig för dem", har han sagt. En extra eloge ska han dessutom ha för sin goda vana att i familjesammanhang bara använda tänderna när han äter mat. Tummen upp för det!


Bildkälla: Stella Pictures.

2. Målskytten. 

Suarez kan givetvis mer än att bitas och filma när han spelar fotboll. Uruguayanen har bland annat gjort sig känd för sina vackra konstmål. Här är ett exempel. 


Bildkälla

3. Älskaren. 

Luis Suarez har förmågan att älska, och det gillar vi. I infall av kärleksfullhet kan han göra nästan vad som helst. I exemplet nedan bjuder han en motståndare på en spontan kram som värmer både hjärta och själ. 


Bildkälla

4. Filmaren. 

Att filma utan känsla kan vem som helst, men att filma med inlevelse är betydligt svårare. När Suarez lägger sig platt gör han det med en så rungande dramatik att det ryser till av välbehag längs hela ryggraden. 


Bildkälla

5. Bitaren

Det tillhör visserligen inte social praxis att bita eller äta människor, i vanliga sammanhang kallas det till och med för kannibalism. Men ibland kan det vara läckert med människor som vågar bryta sociala koder och normer, vilket är precis vad Suarez gör här. Och även om tillvägagångssättet kan anses tveksamt är intentionen givetvis mycket god. 

Bildkälla

6. Provokatören 

Människor älskar den kittlande, nästan berusande känslan av att få hata – gärna kollektivt och med en ensam person eller händelse som måltavla. I det läget är Suarez ett perfekt objekt som genererar en måttlig dos upphetsning och förakt vilket leder till att gemene man kanaliserar sin ilska mot tv:n istället för grannens osympatiske hund. 


Bildkälla: Bildbyrån. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.