Tufft straff för Uruguays anfallare.
1 av 4
Tufft straff för Uruguays anfallare. - Foto: SVT/Twitter
Händelsen.
2 av 4
Händelsen. - Foto: Faksimil/SVT
Suárez tog sig själv för gaddarna.
3 av 4
Suárez tog sig själv för gaddarna. - Foto: Faksimil/SVT
Vad tycker Chiellini om domen tro?
4 av 4
Vad tycker Chiellini om domen tro? - Foto: Faksimil/SVT

Rekordavstängning: Så straffas Suárez efter tjuvbettet

Fifa tog i med hårdhandskarna mot Luis Suárez.


Fifa:s uttalande

"Sådant beteende kan inte tolereras, i synnerhet inte under VM där miljontals människor tittar. Kommittén har beaktat all fakta och alla uppgifter och kommit fram till att Suarez är skyldig till det han anklagas för".

Ja, det har ju redan blivit en modern klassiker. En frustrerad Luis Suárez tog ett rejält bett i italienaren Giorgio Chellinis axel. Därefter vann Uruguay matchen och Italien blev utslaget. Efterspelet har handlat om att Suárez är vansinnig och hur lång bestraffning han kommer att få av Fifa. 

Nu är domen mot 27-åringen klar.

Han kommer att missa resten av VM. Fifa, vars hårdast bestraffning tidigare var mot italienaren Mauro Tassotti med åtta matchers avstängning, dömde honom till nio matchers avstängning i landslaget – plus att han bannlyses från all fotboll under fyra månader. 

Får inte spela förrän 25 oktober

Det betyder att han kommer att missa resten av VM men också säsongsinledningen med Liverpool

Faktum är att han inte kan spela för Liverpool, och inte ens får sätta sin fot på en fotbollsarena, förrän den 25 oktober när Liverpool spelar mot Hull.

Dessutom får 27-åringen böter på drygt 750 000 kronor. 

– Beslutet är inte bindande, det kan överklagas, både från landslaget och Liverpool, säger en presstaleskvinna för Fifa. 

/
/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.