Firande efter matchen. - Foto: Faksimil/SVT
Grekland kunde inte ta hem det, den här gången.
4 av 10
Grekland kunde inte ta hem det, den här gången. - Foto: Faksimil/SVT
5 av 10
Oskar Hiljemarks lagkamrat i PSV Eindhove, Bryan Ruiz, gjorde vad alla trodde det matchvinnande målet i den 52:a minuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Jason Cairnduff
Costa Ricas målvakt Keylor Navas gjorde en riktigt fin räddning på Salpingidis avslut.
6 av 10
Costa Ricas målvakt Keylor Navas gjorde en riktigt fin räddning på Salpingidis avslut. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Grekland hade problem att kvittera.
7 av 10
Grekland hade problem att kvittera. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Oscar Duarte fick sitt andra gula kort och tvingades lämna planen i den 66:e minuten.
8 av 10
Oscar Duarte fick sitt andra gula kort och tvingades lämna planen i den 66:e minuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Jason Cairnduff
Det krävdes övertid för Sokratis Papastathopoulos och för Grekland att kvittera.
9 av 10
Det krävdes övertid för Sokratis Papastathopoulos och för Grekland att kvittera. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Jason Cairnduff
Jubel hos Grekland.
10 av 10
Jubel hos Grekland. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Jason Cairnduff

Här är räddningen som gör Borges Costa Rica historiskt

VM är rafflande. Två av fyra åttondelsfinaler har gått till straffar. Den här gången var det Costa Rica, där Celso Borges slog första straffen, som drog det längsta strået.

Costa Rica–Grekland 6–5 på straffar (0–0)

Målen: 1–0 (52) Bryan Ruiz, 1–1 (90+1) Sokratis Papastathopoulos.

Utvisning, Costa Rica: Oscar Duarte i den 66:e minuten.

RECIFE. Två av VM:s absolut skickligaste försvar i Costa Rica och Grekland möttes i Recife för att avgöra vilka som skulle få möta Holland i kvartsfinalen. Det syntes. Matchen var underhållningsmässigt ingen höjdare fram till det absoluta slutskedet av den ordinarie tiden.

Då hade nämligen Costa Rica en 1–0-ledning genom stjärnan Bryan Ruiz, fått Oscar Duarte utvisad och Grekland låg på för en kvittering.

Kvittering på övertid

Det såg inte ut att gå men plötsligt fick mittbacken Sokratis Papastathopoulos, som aldrig tidigare gjort ett landslagsmål, tag på en retur på Theofanis Gekas skott och kunde kvittera i den första övertidsminuten av matchen.

I en annars krampaktig, bokstavligt talat då flera spelare ramlade ihop mot slutet, övertid hade Grekland en gyllene chans att avgöra precis innan fulltid av förlängningen. Det var inbytte Fulham-spelare Konstantinos Mitroglou som kom ren på ett inlägg till höger av straffområdet och fick till ett avslut – men Costa Ricas målvakt Keylor Navas gjorde sig stor och fick bollen på höften.

Borges satte första straffen

I straffarna var alla kyliga och satte sina straffar – däribland Celso Borges som la Costa Ricas första spark från elva meter – tills Gekas skulle fram och slå Greklands fjärde straff. Navas gjorde en otrolig räddning och när Michael Umaña säkert Costa Ricas sista straff var saken klar.

Aldrig tidigare har Costa Rica spelat en kvartsfinal i VM. Nu ska de möta Holland på lördag.

/

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"