Amatörklubben Hajvalia FC erbjuder Luis Suarez fotbollsasyl.
1 av 2
Amatörklubben Hajvalia FC erbjuder Luis Suarez fotbollsasyl. - Foto: Facebook/bildbyrån
Huruvida Suarez kommer tacka ja är ännu okänt. Men vi kan nog gissa oss till vad svaret kommer bli, va?
2 av 2
Huruvida Suarez kommer tacka ja är ännu okänt. Men vi kan nog gissa oss till vad svaret kommer bli, va? - Foto: Ap

Efter avstängningen – nu erbjuds Suarez fotbollsasyl i Kosovo

Luis Suarez fick en rejäl avstängning efter att ha bitit Giorgio Chiellini. Nu har han blivit erbjuden fotbollsasyl i Kosovo – som, om han tackar ja, skulle innebära en lönesänkning på fem miljoner.


Hajvalia FC

Hajvalia FC är en fotbollsklubb i Kosovos högsta fotbollsserie. Förra säsongen slutade laget sjua i tabellen. 

Fifas straff mot Luis Suarez efter bitskandalen blev rekordartat: nio matchers avstängning i landslaget – plus att han bannlyses från all fotboll under fyra månader. 

Ett hårt straff för uruguayanen som därmed kommer att vara borta från alla fotbollsrelaterade aktiviteter fram till 25 oktober. 

Men nu verkar Suarez ha fått en potentiell lösning på sitt problem.

Asyl i Kosovo

En liten klubb i Kosovo, Hajvalia FC, har erbjudit honom fotbollsasyl i landet vilket ger honom möjlighet att – Fifas straff till trots – spela fotboll under avstängningen, rapporterar Telegraph

Anledningen: 

– På grund av att vi ännu inte är en del av Fifa tror jag att han får spela i Kosovo. Vi har ett erbjudande som ska skickas till Liverpool, säger klubbledaren Xhavit Pacolli till Sport Plus. 

Rejäl lönesänkning 

Dessutom har klubben erbjudit honom en lön på - med Suarez mått mätt – mindre svindlande 13.000 kronor i veckan. Det skulle innebära en lönesänkning på omkring fem miljoner i månaden för den 27-årige världsstjärnan.

– Det kanske låter löjligt för honom, men det är allt vi kan erbjuda, säger Xhavit Pacolli. 

Huruvida Suarez kommer att tacka ja till erbjudandet är ännu oklart. Men vi kan nog redan nu döma ut Hajvalia FC:s chanser att få uruguayanen till klubben. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?