Tim Krul fick istället bli hjälte för Nederländerna.
1 av 4
Tim Krul fick istället bli hjälte för Nederländerna. - Foto: Faksimil/SVT
Han som psykade Costa Ricas spelare innan straffarna.
2 av 4
Han som psykade Costa Ricas spelare innan straffarna. - Foto: Faksimil/SVT
Det blev ingen fist bump för den här supportern.
3 av 4
Det blev ingen fist bump för den här supportern. - Foto: Faksimil SVT Play
Men väl en lyckad high five.
4 av 4
Men väl en lyckad high five. - Foto: Faksimil SVT Play

Utbytt innan straffläggningen – dissad i firandet efter

Stackars Jasper Cillessen. Nederländernas målvakt fick inte chansen att bli hjälte mot Costa Rica – och glömdes bort i firandet efteråt.


Målvaktens diss

En handskakning, absolut. 

Men en kram tyckte USA:s hyllade målvakt Tim Howard var för mycket.

Ja, ni kan historien. Precis innan straffläggningen mellan Nederländerna och Costa Rica tog den kontroversielle förbundskaptenen, tillika snart Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal ett uppmärksammat beslut och bytte ut förstemålvakten Jasper Cillessen mot Tim Krul

Ett genidrag som ledde till att Krul, som även psykade Costa Ricas straffläggare, tog två av fyra straffar och gav dem en semifinalplats mot Argentina

"Jag måste be om ursäkt"

Men stackars Cillessen, som till vardags huserar i Ajax, blev rosenrasande av att bli utbytt och sparkade undan vattenflaskor i ilska efteråt. 

Något som han nu har bett om ursäkt för.

– Jag måste be om ursäkt till Frans Hoek (målvaktstränaren för Nederländerna). Jag kommer att be om ursäkt till hela laget, säger Cillessen till De Telegraaf.

Blev hängande med sin high five

– Det var ett viktigt ögonblick för oss. Det var ett bra byte och Tim har gjort ett fantastiskt jobb.

Men man måste känna för Cillessen, som stod för ett par vassa parader i kvartsfinalen – särskilt med tanke på att han också blev dissad en high five av sina lagkamrater i firandet efter matchen. 25-åringen gick besviken därifrån. 

Typiskt.


Läs mer:

Det är inte bara Cillessen som har blivit nekad under VM – se supportern som blev hängande med sin fist bump.

/
/
/
VM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.