Granqvists mål räckte inte

Groningenbacken revanscherade självmål - men förlorade ändå mot Herenveen. (TT)

I förra omgången blev det mål bakom egen målvakt för Groningens svenske back Andreas Granqvist. På söndagen kom revanschen - men kvitteringsmålet i 90:e minuten mot Heerenveen räckte inte.

Bara minuten efter gled det oavgjorda resultatet Groningen ur händerna när Paulo Henrique ordnade Heerenveenseger med 3-2 i den holländska fotbollsligan.

Groningen, som förutom Granqvist även spelade med Fredrik Stenman och Marcus Berg från start, var det jagande laget matchen igenom. Förlusten innebar att Heerenveen övertog Groningens sjätteplats i tabellen samtidigt som Groningen halkade ner till sjundeplatsen, 15 poäng bakom ledande AZ Alkmaar som vann sin match på söndagen med 1-0 mot NEC Nijmegen.

Tvåan Ajax, utan svenske Rasmus Lindgren i truppen, vann tidigare på dagen komfortabelt mot Den Haag. Efter 3-0 och hattrick av anfallaren Dario Cvitanich är man fortfarande tre poäng bakom AZ Alkmaar i tabellen.