Nu ber AIK-profilen Jonas Galotta om ursäkt.
1 av 4
Nu ber AIK-profilen Jonas Galotta om ursäkt. - Foto: Stella Pictures
Mannen till höger uppges vara AIK-profilen Jonas Galotta.
2 av 4
Mannen till höger uppges vara AIK-profilen Jonas Galotta. - Foto: Stella Pictures
Originaltiteln.
3 av 4
Originaltiteln. - Foto: TT Bild /PONTUS LUNDAHL
Zlatan Ibrahimovic har ännu inte uttalat sig.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic har ännu inte uttalat sig. - Foto: Ap / TT Bild

Efter rasistattacken mot Zlatan – nu ber AIK-profilen om ursäkt

Nu ändrar AIK-profilen Jonas Galotta sin berättelse. I stället för att bestämt förneka vad som hänt, erkänner han nu vad han gjort.


På onsdagen avslöjades att AIK-profilen Jonas Galotta för två år sedan stod bakom en rasistisk banderoll, i ett derby mellan Inter och Milan, riktad mot Zlatan Ibrahimovic.

Erkänner deltagande i attacken

Först anklagade Galotta Aftonbladet, som först publicerade avslöjandet, för förtal. Nu har han ändrat sin historia. Han har nu erkänt att det var han som låg bakom att översätta en text: det som sedan stod på banderollen. 

"Kan aldrig förlåta"

Anledningen till det ska vara att Zlatan bytt lag, först till Barcelona och sedan till konkurrenten Milan, skriver Aftonbladet.

– Jag som levt hela mitt liv med tillhörighet och fanatism till mina lag kan aldrig förlåta det faktum att han kom tillbaka och satte en straff för att på nytt hyssja vår kurva, skriver han till tidningen. 

"Inte lika laddat ord som i Sverige"

Användningen av det laddade ordet "zigenare" vill Galotta tona ned.

– I Italien benämner man spelare som flyttar runt som zigenare. Det är inte ett lika laddat ord som i Sverige. Ingen ursäkt, men så är det faktiskt, skriver Galotta.

Riktar ursäkt mot Zlatan

Galotta vill nu be om ursäkt till alla inblandade. Sen vill han bli lämnad i fred.

– Nu räcker det med mig i media. Silenzio stampa. Innan jag stänger av vill jag be om ursäkt till alla er som känner er kränkta av mitt agerande. Det var aldrig menat att få den effekten. Det var menat att Ibra inte skulle göra mål den matchen. Då jag förmodligen inte kommer träffa Ibra på stan eller i mataffären vill jag även här och nu passa på att framföra min uppriktiga ursäkt även till honom, skriver Jonas Galotta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.