Efter rasistattacken mot Zlatan – nu ber AIK-profilen om ursäkt

- 27/11/2014, 08:32
Nu ber AIK-profilen Jonas Galotta om ursäkt.
1 av 4

Nu ber AIK-profilen Jonas Galotta om ursäkt.

Stella Pictures

Mannen till höger uppges vara AIK-profilen Jonas Galotta.
2 av 4

Mannen till höger uppges vara AIK-profilen Jonas Galotta.

Stella Pictures

Originaltiteln.
3 av 4

Originaltiteln.

TT Bild /PONTUS LUNDAHL

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte uttalat sig.
4 av 4

Zlatan Ibrahimovic har ännu inte uttalat sig.

Ap / TT Bild

Nu ändrar AIK-profilen Jonas Galotta sin berättelse. I stället för att bestämt förneka vad som hänt, erkänner han nu vad han gjort.

På onsdagen avslöjades att AIK-profilen Jonas Galotta för två år sedan stod bakom en rasistisk banderoll, i ett derby mellan Inter och Milan, riktad mot Zlatan Ibrahimovic.

Erkänner deltagande i attacken

Först anklagade Galotta Aftonbladet, som först publicerade avslöjandet, för förtal. Nu har han ändrat sin historia. Han har nu erkänt att det var han som låg bakom att översätta en text: det som sedan stod på banderollen. 

"Kan aldrig förlåta"

Anledningen till det ska vara att Zlatan bytt lag, först till Barcelona och sedan till konkurrenten Milan, skriver Aftonbladet.

– Jag som levt hela mitt liv med tillhörighet och fanatism till mina lag kan aldrig förlåta det faktum att han kom tillbaka och satte en straff för att på nytt hyssja vår kurva, skriver han till tidningen. 

"Inte lika laddat ord som i Sverige"

Användningen av det laddade ordet "zigenare" vill Galotta tona ned.

– I Italien benämner man spelare som flyttar runt som zigenare. Det är inte ett lika laddat ord som i Sverige. Ingen ursäkt, men så är det faktiskt, skriver Galotta.

Riktar ursäkt mot Zlatan

Galotta vill nu be om ursäkt till alla inblandade. Sen vill han bli lämnad i fred.

– Nu räcker det med mig i media. Silenzio stampa. Innan jag stänger av vill jag be om ursäkt till alla er som känner er kränkta av mitt agerande. Det var aldrig menat att få den effekten. Det var menat att Ibra inte skulle göra mål den matchen. Då jag förmodligen inte kommer träffa Ibra på stan eller i mataffären vill jag även här och nu passa på att framföra min uppriktiga ursäkt även till honom, skriver Jonas Galotta.