Officiellt: Landslagsback till Hammarby

Den moldaviske landslagsbacken blir stockholmarnas senaste värvning.


Värvningen har varit allmänt känd sedan klubben av misstag presenterade 21-årige Igor Armas på hemsidan. Nu har Hammarby gjort det officiellt.

– Igor är en bra huvudspelare som har slagit igenom i Moldavien i år. Han har blivit vald till ligans bästa försvarsspelare och är landslagsman. Det är en mycket spännande spelare och har trots sin unga ålder varit med om lite grann redan nu, skriver Hammarbys VD Michael Andersson i ett pressmeddelande.

Armas ser fram emot att ta tag i stafettpinnen i Hammarby.

– Jag ser fram emot att få träffa mina nya lagkamrater.

– Jag leder backlinjen i mitt lag. Jag hör till den unga generationen i laget har jag mer erfarenhet än de flesta andra i laget, och tränaren har gett mig i uppgift att leda försvaret, hålla linjen och ta besluten i försvarsspelet. Så jag är van vid att driva på och är verbal på planen, säger Armas.

Armas skriver på för fyra år och kommer närmast från FC Zimbru i Moldavien. Den 192 centimeter långe mittbacken har representerat Moldavien vid sex tillfällen. Samtliga under 2008.

– Det är en reslig mittback som har en vänsterfot som är intressant. Att få ytterligare en försvarspelare med vänsterfot är bra för balansen i backlinjen. Vi ser Igor som en potentiellt riktigt duktig fotbollsspelare i framtiden. Visst kommer han att behöva acklimatisera sig till svensk fotboll, men han har som sagt en del erfarenhet genom landskamper och internationellt spel även på klubblagsnivå, skriver Andersson på klubbens hemsida.

Målet för Armas är SM-guld.

- Det vore förstås stort att bli svensk mästare, och det tror jag är möjligt att bli med Hammarby. Sedan vore det roligt att få spela i de europeiska cuperna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!