Finanskrisen stoppar inte "Nya Söder"

"Nya Söderstadion" störs inte, till skillnad från Swedbank Arena i Solna.


Trots att finanskrisen har satt sitt spår i alla delar av samhället påverkas inte Hammarbys nya arenaplaner. Till skillnad från den nya nationalarenan i Råsunda och Kalmars nya bygge har Stockholms Stad alla finanserna säkrade meddelar stads-ägda SGA Fastigheters VD på klubbens hemsida.

– Det som händer i Råsunda har ingen som helst koppling till det vi håller på med. Det finansiella läget är annorlunda för oss eftersom det är Stockholms stad som är finansiär. Vi är inte beroende av andra aktörer som kan ha påverkats av den finansiella situationen i världen, skriver Mats Grönlund.

Snarare är det så att bygget som i folkmun kallas "Nya Söderstadion" kan underlätta den ekonomiska krisen och hjälpa Hammarby menar Grönlund.

– Dels skapar byggandet av arenan arbetstillfällen, dels är det sannolikt att vi får en bättre prisnivå på själva bygget. Det kan man i alla fall hoppas, skriver Grönlund på Hammarbys hemsida.

Den nya arenan som egentligen heter Stockholmsarenan ska ha plats för 30 000 åskådare samt företagsloger och allt annat som ingår i dagens moderna arenor. Bygget kommer att kosta 1,9 miljoner och blir klar till säsongen 2012. Det skjutbara taket möjliggör att arenan kan användas till olika evenemang året runt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!