Gothia Cup genrebild.
1 av 4
Gothia Cup genrebild. - Foto: TT Bild
Gothia Cup genrebild.
2 av 4
Gothia Cup genrebild. - Foto: TT Bild
Gothia Cup genrebild.
3 av 4
Gothia Cup genrebild. - Foto: TT Bild
Gothia Cup genrebild.
4 av 4
Gothia Cup genrebild. - Foto: TT Bild

Skräckscener i Gothia Cup – stormade planen och hotade barnen

Det var när Bollnäs mötte ett lag från England som det spårade ut rejält bland föräldrarna på sidlinjen.


När Bollnäs P12-lag skulle möta det brittiska laget De La Salle College i Gothia Cup gick det vilt till på sidlinjen. De tillresta föräldrarna från Liverpool ska tydligen ha skrikit könsord och ha rusat in på planen, skriver Hela Hälsingland.

– De skrek könsord till våra spelare, klev in på planen och uppträdde allmänt aggressivt. Det var verkligen en hemsk och hätsk stämning. Några av de andra föräldrarna försökte lugna ned det hela, men det gick inte. Till slut hängde smockan i luften, berättar lagledaren Andreas Hansemon för Hela Hälsingland.

Bildkälla: TT Bild

Bollnäs vände ett underläge i matchen och De La Salle kunde till slut ta matchen till ett straffavgörande, men den dåliga stämningen på sidan av planen hade redan lagt sig över matchen.

– Nä, det här var helt galet. Vid en frispark rusade en engelsman in tio meter på planen och hotade vår spelare. Det var ju så synd om våra grabbar, många vågade knappt spela vidare, berättar Hansemon.

Den unge domaren som dömde matchen fick kalla dit extradomare och matchen avslutade med fem domare på plats. Bollnäs tränare Magnus Jonsson lämnade in en protest efter matchen, men fick beskedet att det engelska laget kommer undan med en varning.

– En skandal! Särskilt som man gärna betonar vikten av fair-play här. Vad skickar det här ut för signaler, att det är okej att vinna matcher med de här metoderna. Jösses, det är ju 12-åringar det handlar om, säger han till Hela Hälsingland.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst ska fotboll bara vara kul?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.