Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skräckscener i Gothia Cup – stormade planen och hotade barnen

Gothia Cup genrebild.
1 av 4

Gothia Cup genrebild.

TT Bild

Gothia Cup genrebild.
2 av 4

Gothia Cup genrebild.

TT Bild

Gothia Cup genrebild.
3 av 4

Gothia Cup genrebild.

TT Bild

Gothia Cup genrebild.
4 av 4

Gothia Cup genrebild.

TT Bild

Sport | 16/07/2015 14:35

Det var när Bollnäs mötte ett lag från England som det spårade ut rejält bland föräldrarna på sidlinjen.

När Bollnäs P12-lag skulle möta det brittiska laget De La Salle College i Gothia Cup gick det vilt till på sidlinjen. De tillresta föräldrarna från Liverpool ska tydligen ha skrikit könsord och ha rusat in på planen, skriver Hela Hälsingland.

– De skrek könsord till våra spelare, klev in på planen och uppträdde allmänt aggressivt. Det var verkligen en hemsk och hätsk stämning. Några av de andra föräldrarna försökte lugna ned det hela, men det gick inte. Till slut hängde smockan i luften, berättar lagledaren Andreas Hansemon för Hela Hälsingland.

Bildkälla: TT Bild

Bollnäs vände ett underläge i matchen och De La Salle kunde till slut ta matchen till ett straffavgörande, men den dåliga stämningen på sidan av planen hade redan lagt sig över matchen.

– Nä, det här var helt galet. Vid en frispark rusade en engelsman in tio meter på planen och hotade vår spelare. Det var ju så synd om våra grabbar, många vågade knappt spela vidare, berättar Hansemon.

Den unge domaren som dömde matchen fick kalla dit extradomare och matchen avslutade med fem domare på plats. Bollnäs tränare Magnus Jonsson lämnade in en protest efter matchen, men fick beskedet att det engelska laget kommer undan med en varning.

– En skandal! Särskilt som man gärna betonar vikten av fair-play här. Vad skickar det här ut för signaler, att det är okej att vinna matcher med de här metoderna. Jösses, det är ju 12-åringar det handlar om, säger han till Hela Hälsingland.

Visst ska fotboll bara vara kul?