Det finns många anledningar att kolla på MLS.
1 av 6
Det finns många anledningar att kolla på MLS. - Foto: Bildbyrån Montage
Kaka är den stora stjärnan i Orlando.
2 av 6
Kaka är den stora stjärnan i Orlando.
Seattle är riktigt bra.
3 av 6
Seattle är riktigt bra.
Lampard har gått till MLS.
4 av 6
Lampard har gått till MLS.
Andrea Pirlo ska spela bakom Lampard i New York City.
5 av 6
Andrea Pirlo ska spela bakom Lampard i New York City.
David Villa ska också spela i New York City!
6 av 6
David Villa ska också spela i New York City!

11 anledningar till att du måste börja kolla på Major League Soccer

USA:s fotbollsliga börjar bli riktigt bra, och med tillskottet av en del europeiska stjärnor kan det bli riktigt, riktigt underhållande.


1. Kaká

Sedan flytten till USA har Kaká blivit som pånyttfödd. Han får tid att vända upp mitt i plan och kan köra sina patenterade djupledslöpningar som en gång i tiden skar genom alla försvar i världen. Det är fint att se.

Bildkälla

2. MLS börjar bli bra

Det amerikanska landslaget har varit ganska bra rankat ganska länge, mycket tack vare utlandsproffs som Landon Donavan. Men nu börjar kvalitén på ligan att höjas ordentligt.

Bildkälla

3. Frank Lampard

Lampard lämnade förstås Premier League minst en säsong för tidigt. Nu ska han spela i New York City tillsammans med Andrea Pirlo. Det kommer bli kul att se.

Bildkälla

4. Publiken

Intresset för fotbollen i USA har inte alltid varit stort, men de är väldigt många. Snittet förra säsongen låg på över 20 000 personer. Det är mer än det dubbla vi har i Allsvenskan.

Bildkälla

5. David Villa

Villa har även han lämnat Europa för MLS och New York City, men det betyder inte att han inte är en anfallare i världsklass.

Bildkälla

6. Robbie Keane

På tal om äldre klassanfallare. Robbie Keane har tid och utrymme i MLS att göra kaos med försvararna. Och det gör han.

7. Steven Gerrard

Gerrard har anslutit till Robbie Keane i LA Galaxy och lär vara riktigt sugen på att vinna en ligatitel. För första gången.

Bildkälla

8. Robbie Rogers

Rogers är en av fotbollsvärldens få öppet homosexuella fotbollsspelare och han har tagit väl emot av både spelare, ligan och MLS. Det ser man inte varje dag, och där ligger MLS i framkant.


9. Andrea Pirlo

Den största anledningen att kolla på MLS är förstås Andrea Pirlo, som lämnade Europa som en av världens bästa sittande mittfältare. Pirlo kan sätta passningar du inte visste fanns och har en frisparksfot i absolut världsklass.

Bildkälla

Det KOMMER att bli kul.

Bildkälla

/
MLS
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du hålla koll på MLS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

2 timmar sedan

Svensk storseger mot Skottland

2 timmar sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.