1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
- Foto: Bildbyrån
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

21 övergångar du måste ha koll på inför ligastarterna

Äntligen är det dags! Och som vanligt i sommarfönstret har det blivit en del tunga och överraskande övergångar.


1. Petr Cech, Chelsea till Arsenal.

Chelseas stormålvakt blev förpassad till bänken förra säsongen, och valde att gå till rivalklubben Arsenal för att få spela i Premier League (och slippa flytta från London).

Arsenalfansen har redan tagit honom till deras hjärtan och kanske kan han vara den som tar Premier League-titeln till norra London.

2. Arturo Vidal, Juventus till Bayern München.

Efter flera framgångsrika år i Juventus valde den chilenska stjärnan att gå till de tyska storlaget. En bra ersättare för Bastian Schweinsteiger.

3. Bastian Schweinsteiger, Bayern München till Manchester United.

United har försökt värva Schweinsteiger i många år, men nu var det äntligen dags. Han verkar vara en perfekt värvning för klubben, men hans förra tränare Pep Guardiola har ifrågasatt hans fysik.

Det blir intressant att se vad Louis van Gaal kan göra med tysken i laget.

4. Christian Benteke, Aston Villa till Liverpool.

Liverpool har anfallsproblem sedan Luis Suarez lämnade klubben (Balotelli, Lambert, Borini m.f.), och kanske kan Benteke vara precis vad klubben har sökt.

5. Radamel Falcao, Monaco till Chelsea (lån).

Efter en fiaskosäsong på lån hos United valde José Mourinho att plocka in colombianen på lån till Chelsea.

Antagligen som backup till Diego Costa och Loic Remy, men visst vore det spännande om målen började rassla in för Falcao nu.

6. Raheem Sterling, Liverpool till Manchester City.

Det blev en långdragen saga men till slut fick Sterling gå till City. Klubben pyntade närmare 640 miljoner kronor för engelsmannen .

7. Memphis Depay, PSV till Manchester United.

Det holländska superlöftet med den fina frisparksfoten har potential att bli en kugge i Uniteds bygge. Det blir spännande att se hur han klarar spelet i Premier League och de höga förväntningarna på Old Trafford.

8. Albin Ekdal, Cagliari till Hamburg.

Den tyska storklubben hade en dålig säsong i Bundesliga förra året och försöker nu styra upp truppen. Albin Ekdal kommer bli en viktig mittfältskugge för klubben.

9. Stevan Jovetic, Manchester City till Inter.

Den skadedrabbade anfallaren hade ingen lyckad sejour i Manchester och har nu återvänt till Serie A. Kanske kan hans målproduktion sätta igång igen där?

10. Morgan Schneiderlin, Southampton till Manchester United.

Schneiderlin och Schweinsteiger kan bli ett av Premier Leagues bästa innermittfält, men de är fortfarande oprövade och Louis van Gaal har inte lyckats med mittfältet tidigare säsonger. Är problemet löst nu kanske?

11. Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen till Swansea.

Nu finns det ännu en svensk att hålla koll på i Premier League. Även om Nordfeldt säkerligen kommer att få agera andramålvakt bakom den förre Arsenal-målvakten Lukasz Fabianski.

12. Yohan Cabaye, PSG till Crystal Palace.

Cabaye fick aldrig riktigt chansen i PSG, så Palace snappade upp den spelskicklige innermittfältaren. En bra värvning.

lm

13. Roberto Firmino, Hoffenheim till Liverpool.

Firmino anses vara en av brasiliens största talanger och spelade Copa America för Brasilien i sommar. En annan spelartyp än Benteke och är ett bra komplement i Liverpools trupp.

14. Stephan El Shaarawy, Milan till Monaco.

Det italienska superlöftet snappades upp av storsatsande Monaco och kommer säkerligen göra avtryck i Ligue 1.

15. Oscar Hiljemark, PSV till Palermo.

Robin Quaison får svenskt sällskap på Sicilien då Palermo köpte den svenska innermittfältaren. En bra flytt för Hiljemark om han får speltid i ligan.

16. Wojciech Szczesny, Arsenal till Roma (lån).

Arsenalmålvakten fick förtroende länge av Arsene Wenger men hamnade till sist bakom både David Ospina och Petr Cech. Kanske kan en säsong i Roma lyfta hans karriär?

17. Georginio Wijnaldum, PSV till Newcastle.

Han var ett av Hollands största löften men fyller nu 25 senare i år. Har fysiken för att spela i Premier League och kan ge Newcastle kreativitet i offensiven.

18. Jackson Martinez, Porto till Atletico Madrid.

Atletico Madrid älskar bra anfallare, eller vad sägs om Torres, Agüero, Falcao och Diego Costa? Nu plockar de in en stor, fysisk målspruta från Colombia. Hade varit en bra värvning till nästan alla lag i världen.

19. Adra Turan, Atletico Madrid till Barcelona.

Den spelskicklige turken är klar för Barcelona men får inte spela för klubben för än i vinter. Men förutom det, en perfekt värvning för Barcelona.

20. Aleksandar Mitrovic, Anderlecht till Newcastle.

Den unga serben har både talangen och fysiken för att spela i Premier League. Kanske inte kommer att göra avtryck direkt, men till nästa säsong?

21. Rafael, Manchester United till Lyon.

Lyon plockade upp Rafael sedan han blivit ratad av Louis van Gaal. Har ofta en pendlande formkurva men har en hög högstanivå.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!