Oxford var inne på planen på båda West Hams mål.
1 av 4
Oxford var inne på planen på båda West Hams mål. - Foto: Bildbyrån
Petr Cech hade ingen lyckad PL-debut för Arsenal.
2 av 4
Petr Cech hade ingen lyckad PL-debut för Arsenal. - Foto: Bildbyrån
West Ham vann med 2–0.
3 av 4
West Ham vann med 2–0. - Foto: Bildbyrån
En 16-årig Reece Oxford blir utbytt i Arsenal-matchen.
4 av 4
En 16-årig Reece Oxford blir utbytt i Arsenal-matchen. - Foto: Bildbyrån

Önskade Özil-värvning – två år senare vann han mot honom

En 14-årig Reece Oxford vill ha Özil i Arsenal. Nu har en 16-årig Oxford besegrat honom i Premier League.


West Ham tog en oväntad bortaseger mot Arsenal i Premier League. Från start spelade Reece Oxford, som blev den näst yngst någonsin att starta en Premier League-match endast 16 år och 236 dagar gammal, och han ställdes mot storstjärnan Mesut Özil.

Det roliga med detta är att för två år sedan, när Reece var 14 år gammal, twittrade han att Arsenal skulle värva tysken.

"Arsenal måste verkligen värva Özil eller Di Maria!", twittrade han då. Sen, när transferfönstret var inne på den sista dagen twittrade han igen:

”För helvete Arsenal, alltid är det något som går fel. Skynda på och värva Özil!”, och precis det gjorde Arsenal. De knöt åt sig Özil på fönstrets sista dag, och i helgen, två år senare, möttes de båda på Emirates Stadium. Och det var Oxford som klev av matchen som vinnare. West Ham kunde vinna med 2–0 efter mycket bra spel i defensiven.

Efter matchen fick Oxford mycket fin kritik för sin insats, just för att han hindrade Özils offensiva spel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Coolt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.