Olof Lundh är kritiskt till relationen mellan Zlatan och media.
1 av 7
Olof Lundh är kritiskt till relationen mellan Zlatan och media. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic är lagkapten för landslaget.
2 av 7
Zlatan Ibrahimovic är lagkapten för landslaget. - Foto: Bildbyrån
Men är sällan tillgänglig för media.
3 av 7
Men är sällan tillgänglig för media. - Foto: Bildbyrån
Han gör däremot många mål.
4 av 7
Han gör däremot många mål. - Foto: Bildbyrån
Han satte han 3–0 mot Montenegro.
5 av 7
Han satte han 3–0 mot Montenegro. - Foto: Bildbyrån
Olof Lundh är kritisk.
6 av 7
Olof Lundh är kritisk. - Foto: Bildbyrån
Zlatan.
7 av 7
Zlatan. - Foto: Bildbyrån

Experten till attack mot Zlatans beteende som lagkapten

En del av det Ibrahimovic gör rimmar inte med de värderingar som en lagkapten i en av Sveriges största folkrörelser ska ha, skriver han i en krönika.


Det är i en krönika i Café som TV4-profilen Olof Lundh problematiserar medias förhållande till vår kanske största fotbollsspelare någonsin. Han menar att Zlatan Ibrahimovic kommer undan med mycket bara för att han är en "skämtare", och att en del av det han gör inte passar en lagkapten i landslaget.

"Zlatan är lagkapten för landslaget och representerar därmed en av Sveriges största folkrörelser som ska stå för vissa värderingar som inte rimmar med en del av det han gör", skriver Lundh i inlägget.

Han fortsätter:

"Varför är det inte okej att fråga om allt det andra? Att han kräver respekt men inte alltid visar det själv? Varför är vi så rädda? Och vad är vi rädda för?"

Bildkälla: Bildbyrån

Han nämner flera situationer, bland annat när Ibrahimovic la ett bananskal på en kameramans lins och gick där ifrån.

"Däremot kan jag undra om förbundet tycker det är okej att Sveriges lagkapten lägger sitt bananskal på en journalist i stället för i en papperskorg? Men det blir aldrig någon diskussion, skämtandet är etablerat. Klippet på Ibrahimovic visar knappast någon glad gamäng som stannar till efteråt och rätar upp det hela med ett garv", skriver han i Café.

Han nämner även en situation när Ibrahimovic har frågat Lundhs kollega Patrick Ekwall "var hans flickvän är", och då syftat på Lundh.

Lundh menar också att det går inte att ifrågasätta Ibrahimovic utan att bli stämplad som en Zlatan-hatare.

"Ett ifrågasättande av Zlatan leder inte heller sällan till att man själv får en massa skit. Ett slags självcensur tar lätt över", skriver han.


Bildkälla: Bildbyrån

Han är även kritisk till sättet Ibrahimovic försöker göra sig svåråtkomlig för media.

"Förr gav Zlatan en presskonferens inför varje match, som de flesta länders lagkaptener gör, men sedan hösten 2012 får det räcka med en per samling. Dessutom står den aldrig uppsatt i det officiella programmet: det ska helst inte komma ut till utländsk press att Zlatan ger en presskonferens, då kan det bli frågor från franska, brittiska eller italienska medier", skriver han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.