Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rosengårds flickor har börjat säsongen – i pojkserien

1 av 6

Fotograf Mikael Leijon

2 av 6

Fotograf Mikael Leijon

3 av 6

Fotograf Mikael Leijon

4 av 6

Fotograf Mikael Leijon

5 av 6

Fotograf Mikael Leijon

6 av 6

Fotograf Mikael Leijon

Sport | 18/08/2015 15:07

– Det är lite högre tempo, lite tuffare spel och det har varit väldigt kul, säger tränaren Henrik Danielsson.

FC Rosengårds flickor 04 är duktiga. Så pass duktiga att de ska spela i pojkserien den kommande säsongen.

– Vi har spelat många träningsmatcher med killar. Det är lite högre tempo, lite tuffare spel och det har varit väldigt kul, säger lagets tränare Henrik Danielsson till Nyheter24.

Danielsson menar att det högre tempot och det fysiska spelet kommer att gynna dem när de blir äldre, och möter andra som inte har fått samma matchning.

– Vi kom till en punkt där vi var tvungna att gå upp och möta äldre tjejer, och skulle vi vinna mot dem skulle inte det gynna dem. Så då tänkte vi att det vi kunde spela med killarna i stället. De tyckte att det var en stor utmaning, och vi har fått ett jättebra bemötande av de andra lagen och föräldrar, säger Danielsson.

Danielsson menar också att det kan spräcka hål på en del myter som finns om pojk- och flickfotboll, och tror inte att laget kommer kunna spela i pojkserien hela tiden.

– Vi vill slå hål på fördomarna. Det skiljer inte så mycket mellan lagen i den här ålder. Det är först när de blir lite äldre som fysiken mellan killarna och tjejerna börjar synas, säger Danielsson.

Bildkälla: Bildbyrån

Och seriespelet har redan börjat. I helgen hade de match borta mot BK Höllviken, men föll med 5–0.

– Vi stod bra upp i första, men vi fick precis vad vi ville där. Ett högt tempo och fysiskt spel. Vi hängde inte riktigt med, men det är det vi ska lära oss, säger Danielsson.

En som är positiv till lagets val att spela i pojkserien är Sveriges meste landslagsspelare någonsin, Therese Sjögran, som twittrade detta:

Kan detta vara en bra idé?