Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succétränaren blir Sveriges OS-tränare

- 19/08/2015, 16:14
Guldbilden!
1 av 4

Guldbilden!

Bildbyrån

Carlgren blev guldhjälte.
2 av 4

Carlgren blev guldhjälte.

Bildbyrån

Håkan under firandet i Kungsträdgården.
3 av 4

Håkan under firandet i Kungsträdgården.

Bildbyrån

Håkan ger Guidetti instruktioner.
4 av 4

Håkan ger Guidetti instruktioner.

Bildbyrån

– Det känns fantastiskt roligt och det är en härlig energiboost, säger Håkan Ericson till viasatsport.se.

Han tog U21-landslaget till ett oväntat EM-guld, och nu ser det ut som att han får leda det svenska landslaget i OS nästa år.

– Vi pratar i termerna som att jag har ansvar för OS-laget. Det känns fantastiskt roligt och det är en härlig energiboost, säger Håkan Ericson till Viasat Sport.

Bildkälla: Bildbyrån

Men Håkan ska även leda nästa U21-kull genom ett VM-kval, men nu verkar det som att han kommer att kunna genomföra båda uppdragen.

– OS-laget kommer ju att få minimalt med förberedelsetid. Vi kommer kanske att samlas några dagar innan och hinna spela ett par träningsmatcher. Så det kommer inte att bli ett lag man jobbar med på samma sätt som U21-landslaget. Det är möjligt att det kan dyka upp något tillfälle under vintern men problemet blir att få loss spelarna från sina klubbar, säger han till Viasat Sport.

Innan OS spelas även EM i Frankrike, vilket skulle kunna bli ett problem om Sverige tar sig till mästerskapet.

– Det är inte optimalt men det här sitter alla länder med. Om A-laget också går till EM så blir det ett helvetiskt planerande. Men det är ju så det ska vara och vi ska glädjas åt det även om det blir tufft, säger han.

Tror du Sverige kan gå långt i OS?