Bergs måfyrverkeri - stannar i Groningen

- 20/12/2008, 23:27 -

Han gjorde fyra av Groningens fem mål när de vann borta mot Roda med 5-2.

Målsuccén för Marcus Berg fortsätter i holländska ligan. Han gjorde fyra av Groningens fem mål när de vann borta mot Roda med 5-2. På sexton matcher har Berg nu gjort 13 mål och ligger tvåa i den holländska skytteligan. Och vill stanna trots ihärdiga flyttrykten.

– Jag skiter i det nu. Händer det något så händer det något men jag har egentligen släppt det nu och är helt inställd på att stanna.

Han inledde målskyttet redan i den tredje minuten men den verkliga målexplosionen inträffade i början av den andra halvleken. Då gjorde Berg tre mål, varav två på straff, inom loppet av nio minuter.

– Det var jävligt kul att få göra fyra mål. De hade mycket boll men jag tyckte vi stod bra i våra positioner hela matchen så det kändes ganska säkert, säger Berg.

Dessförinnan hade Bergs lagkamrat Andreas Granqvist dock gjort ett mål i egen bur då Roda kvitterade i slutet av den första halvleken. Efter den svenska målfesten i båda målen kunde Rodas Yulu-Matondo och Groningens Oluwafemi göra varsitt mål så att resultatet till slut blev 5-2 till Groningen.

– Nu hade vi visserligen fyra förluster innan den här matchen vilket varit tungt. Men vi vet samtidigt att vi har spelat bra hela tiden och egentligen bara haft svårt att få in bollen. Därför var det extra skönt att vinna i dag och nu hoppas jag att vi kan ta en seger till innan vintervilan, säger han till Eurosport.

Marcus Bergs mål4verkeri

Skrivet av: