Fiorentina vill ha Berg för 170 miljoner

Den italienska Champions League-klubben är beredda att värva den målfarlige svensken.


Marcus Berg har imponerat på alla sedan flytten från IFK Göteborg till holländska Groningen. Direkt vid ankomsten för 15 månader sedan började han ösa in mål för sin nya klubb. Det belönades med landslagsspel, senast mot Holland, och nu kan Sveriges nye superanfallare vara på väg till Serie A. Enligt holländska fotbollssajten planerar Fiorentina att lägga ett bud på närmare 17 miljoner euro eller 170 miljoner kronor för Berg. Berg är medveten om intresse från flertalet klubbar men vill hellre koncentrera sig på målgörandet.

– Det är inget jag känner till, men jag vet att det är massa rykten igång nu, sade han i går kväll. Det är naturligtvis kul att nämnas i de sammanhangen, men jag kan inte gå runt och tänka för mycket på det eftersom det påverkar mitt spel negativt.

Förra veckan kom första stora motgången för Berg i Eredevise. I matchen mot gamle IFK-kompisen George Mourads Willem II drog en frustrerad Berg på sig ett onödigt rött kort i slutminuterna och var inte på plan när hans Groningen förlorade borta mot AZ Alkmaar i fredags. Men det var ett dumt misstag. Nu vill han gå vidare.

– Jag ser inga gränser för hur bra jag kan bli och skulle vilja testa att spela så högt upp det bara går.

Tidigare har det ryktats om Ajax för Berg men Fiorentina har visat större intresse. Om nu flytten blir av så kommer hans tidigare klubb IFK Göteborg ta en del av kakan. Hur mycket vill inte sportchefen Håkan Mild gå in på.

– Vi har ett hängavtal, men hur det ser ut vill jag inte kommentera, säger Mild till GP.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.