Ladda upp med nya EM-låten: "De andra låtarna håller inte måttet"

Enligt låtskaparna är det här låten som du ska kunna sjunga med i och få en riktig go-känsla inför Sverige-Italien.


Det fanns ingen riktigt bra EM-låt tyckte brorsorna, Oscar och Albert samt kompisen Mattias så de tog saken i egna händer. De gjorde en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic. En låt som du ska kunna sjunga med i, för att citera låtskaparna.

Sverige-Italien spelas i dag klockan 15:00, en otroligt viktig match för Sveriges del och självklart ska Albert se på matchen.

– En bra matchdag gör jag genom att ladda upp så mycket som möjligt med goda vänner sällskap och lite dryck. Hela dagen handlar om fotboll så jag vill även se andra matcher, kolla gamla klipp och höja stämningen. Lyssna på en bra låt som handlar om Zlatan kanske, säger Albert med ett skratt.

Låten uppkom just för att de inte tyckte att det fanns någon bra EM-låt. Och det har gått snabbt för killarna. De satte sig ner i måndags förra veckan och blev klara några dagar senare.

– När vi hörde de andra EM-låtarna så tänkte vi att inga var bra och ingen hade bra drag så då tänkte vi att vi kunde dra ihop en bättre låt tillsammans, som innehåller både humor och är stämningshöjande.

Hur har responsens på låten varit?

– Mest positiv men det finns ju såklart en massa hatare också på internet och de tycker väl mer att vi ska spela som ett lag och inte passa Zlatan.

Som de allra flesta vet startade Sverige EM med en oavgjord match mot Irland. Utgångsläget inför dagens match är således att en vinst är otroligt viktigt för att EM-drömmen inte ska dö.

– 2-0 till Sverige kommer det bli. Genom kontringar.

Det återstår att se om Albert har rätt.

Om du vill höra en annan låt så kan du kika på polarna Erik och Oskar som också skrivit en EM-låt.

EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vinner Sverige mot Italien?
Tack för din röst!