Jobbigt för Adam.
Jobbigt för Adam. - Foto: Daniel Brace Braceiller production/Bildbyrån

Adam fes under matchen – fick då rött kort: "Jag behövde fisa, jag var dålig i magen"

Om man måste fisa så måste man fisa. Det tyckte däremot inte domaren som visade upp det röda kortet.


Den här historien har många roliga delar. Händelsen ägde rum i fredagskväll då det var dags för division 7 match mellan Järna SK och Pershagens SK.

Matchen närmade sig full tid och Adam Lindin Ljungkvist, vänsterback i Pershagen, var dålig i magen. Han behövde fisa. Sagt och gjort, han tog tag i situationen och fes, eller för att citera en motståndarspelare: "Jag stod en bra bit därifrån men jag hörde fisen högt och tydligt."

Men han skulle aldrig ha lagt av den där fisen. Domaren tog nämligen upp det gula kortet och eftersom Adam hade fått ett gult kort sen innan så blev det rött kort för vänsterbacken.

– Jag behövde fisa, jag var dålig i magen. Så jag släppte en brakskit helt enkelt. Då fick jag två gula kort och sedan rött. Ja jag blev chockad, det är det konstigaste jag varit med om på en fotbollsplan, säger Adam Lindin Ljungkvist till LT.

Adam har en teori om varför han fick det andra gula kortet.

– Han kanske trodde att jag pruttade i handen och kastade fisen mot honom. Men det gjorde jag inte.

Adam är inte helt ute och cyklar med sin teori. LT har nämligen pratat med domaren för dagen, Dany Kako, som ger sin bild av händelsen.

– Jag uppfattar det som att det är en provokation mot en annan spelare. Han gör det med flit och det var ett olämpligt uppträdande. Därför fick han gult kort, säger Dany till LT.

Och du som läser den här texten och nu är rädd att du inte får fisa under en match, kan vara lugn. Så länge du inte kastar fisen mot någon eller fiser mot någon så verkar det vara lugnt.

– Haha, Nej man får inte gult kort för att fisa på planen, skrattar Dany Kako.

EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hårt av domaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

1 timme sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.