Neymar tjänar nu mer än Messi – här är brasilianarens sjuka lön

Om du trodde att Zlatan Ibrahimovic tjänade mycket så kommer du gapa av avundsjuka nu.


Nylien blev det klart att Neymar förlänger sitt kontrakt med Barcelona och kommer vara klubben trogen i ytterligare fem år. Men med den lönen han nu har skaffat sig lär det inte kännas direkt jobbigt.

Det var många som drog i Barcelona-stjärnan, bland annat den stenrika klubben Paris Saint-Germain och det lär nog vara en av anledningarna till den sjuka lönen som Neymar nu har fått.

Enligt den spanska tidningen Marca tjänar nu Neymar drygt 251 miljoner kronor per år efter skatt, vilket är 30 miljoner mer än kollegan Lionel Messi.

Den nya lönen ger Neymar en veckolön på 4.8 miljoner kronor. Vad det betyder per dag? Jo det betyder att Neymar drar in 680 tusen kronor på en arbetsdag, där han sparkar boll.

I hans nya kontrakt ska det även finnas en utköpsklausul som ligger på 200 miljoner euro första året, andra året 225 miljoner euro och de tre sista åren 250 miljoner euro skriver Marca.

Sjuka summor men vår Zlatan Ibrahimovic tjänar ju inte heller så lite precis. Kolla in vad han tjänar per minut i Manchester United här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!