Barça startar kampanj för att backa Messi – fansen reagerar starkt

- 10/07/2016, 15:30
1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

FC Barcelona har startat en kampanj för att stötta Lionel Messi efter att stjärnan dömts till skattebrott – något som skapar reaktioner.

För bara några dagar sedan fick Lionel Messi en fängelsedom på 21 månader efter skattebedrägeri. Argentinaren dömdes till tre olika skattebrott.

Nu backar stjärnans klubb FC Barcelona upp Messi genom en kampanj, och uppmanar folk att visa sitt stöd till Messi via hashtagen #WeAreAllLeoMessi (eller på katalanska #TotsSomLeoMessi) på sociala medier.

På klubbens officiella Facebook-sida råder dock inte bara positiva tongångar efter kampanjen, då många användare tycker det är märkligt att skapa en hashtag där “alla ska vara Leo Messi” efter att han precis gjort sig skyldig till ekobrott.

“Ni säger till 93 miljoner människor som gillar den här sidan att FC Barcelona inte har några problem med skatteflykt, han (Messi) dömdes skyldig, vore han inte en rik fotbollsspelare skulle han vara i fängelse nu”, skriver David Or.

“Visa sitt stöd, verkligen? Han undvek att betala sina skatter. Jag är ledsen, men på grund av hans status och vem han är kommer han inte få support från mig även om jag är ett stort fan. Skicka honom”, skriver Laura Wane.

Vill du läsa mer från Nyheter24? Ladda ner vår sköna app!

Vill du vara Leo Messi?