Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1489
reaktioner idag

AIK vann på planen – men vilka vann tifokampen i Stockholmsderbyt?

Både kortsidorna visade upp magnifika tifon men vilket var egentligen bäst?

1 av 9

Supportrarna till AIK och Djurgården bjöd på två fina tifon.

2 av 9

AIK:s tifo.

3 av 9

Djurgårdens tifo.

4 av 9

Både sidorna använde sig även av pyroteknik under matchens gång.

6 av 9

Den stora flaggan som användes i AIK:s tifo forslas bort.

7 av 9

Fredrik Reinfeldt var på plats.

Djurgården åkte på en ordentlig förlust i onsdagens derby när AIK vann med 3-0. På Tele 2 Arena befann sig 22 197 åskådare som lyckades skapa en stämning som nästan bara går att finna i ett derby. Två röststarka klackar mot varandra, med två stora tifon som prydde de både kortsidorna.

Men vem hade egentligen bäst tifo?

AIK hade en stor flagga som prydde nästan hela den norra läktaren. Motivet var från Urban Målares "Vädersolstavlan" från 1953 som är en avbildning av Stockholm. Längst ner på flaggan går det även att se stora massor av AIK:are som försvarar huvudstaden. Och på sidan av flaggan stod det "Av tornen förtäljer historien vilka som försvarar vår stad", som syftar på tornen i klubbmärket.

Djurgårdens supportrar bjöd på en stor OH-flagga som hissades upp med Birger Jarls ansikte i mitten och bredvid skymtades Tele 2 Arena, Globen, Stockholms stadion och stadshuset. Bakom flaggan var det stripes och flaggor i blåa färger. Efter en stund pryddes även tifot med en massa blå rök som virvlade upp bakom flaggan.

Två snygga tifon med historisk anspelning. Men vilket var egentligen snyggast. Vi väljer att låta er avgöra. In och rösta i pollen för att visa vad du tycker.

Vilket tifo var bäst?

Mer:

Svenska ministern: Sätt fotboja på huliganer när det är match