Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tränarenkäten: Bo Nilsson, Helsingborg

- 04/04/2009, 10:09 -

Bo Nilsson spår Allsvenskan 2009.

1. HUR SLUTAR ALLSVENSKANS TOPP 3?

– Jag tror att det blir fem lag som jobbar på de platserna. Kalmar, Elfsborg, IFK Göteborg, Helsingborg och Malmö.

2. VILKA ÅKER UR?

– Svårt, men jag tror att de tre nykomlingarna kommer att få kämpa. Och att de lag som hamnade längst ner i förra året likaså.

3. VAD ÄR ER MÅLSÄTTNING I ALLSVENSKAN 2009?

– Att ligga i topp 3. Vi kommer att spela som vi gjorde i fjol, offensivt med chansskapande och varierat passningsspel, bredd och djup i anfallsspel plus ett bra försvarsspel.

4. VEM ÄR ALLSVENSKANS BÄSTE SPELARE?

– Henrik Larsson. Han har ju en fantastiskt bra spelförståelse, är bra med bägge fötterna och har ett bra huvudspel. Sedan har han ju spelat i ett antal länder och har 103 landskamper i ryggen.

5. VEM KOMMER ATT FÅ SITT STORA GENOMBROTT? (Lex Oremo, Elm)

– Rasmus Jönsson i Helsingborg är en stor talang. Han har redan visat att han klarar av att spela på allsvensk nivå. Han blir 19 år i år, gjorde bra ifrån sig i höstas och har mycket mycket mer att visa upp.

6. VEM ÄR DIN FAVORITKOLLEGA?

– Djurgården gillar jag för där har jag ju spelat. När det gäller tränare? Ja, det är många, men den jag jobbat längst tid tillsammans med är Tom Prahl, tränaren i Trelleborg.

7. KOMMER KALMAR ATT KVALA IN TILL CHAMPIONS LEAGUE?

– Jag hoppas det, men det är klart att det blir tufft. De har ett spelsätt som jag hoppas betalar sig bättre nu än i fjol i Uefacupen, där jag tycker att de hade lite otur.

8. VAD ÖNSKAR DU DIG MEST AV ALLT UNDER 2009?

– Att det ska bli en riktigt bra allsvenska, med offensiv och bra fotboll, och att publiken ökar.

Skrivet av: