Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tränarenkäten: Per Olsson, Gefle IF

- 04/04/2009, 10:08 -

Per Olsson, tränare tillsammans med Urban Hammar, spår Allsvenskan 2009.

1. HUR SLUTAR ALLSVENSKANS TOPP 3?

– IFK Göteborg, Elfsborg och Kalmar. Det finns många jämna lag i svensk fotboll, men jag tippar på dem.

2. VILKA ÅKER UR?

– Allsvenskan är ganska traditionsstark, men jag vill inte uttala mig om vilka som kommer i botten.

3. VAD ÄR ER MÅLSÄTTNING I ALLSVENSKAN 2009?

– Att vi kommer bland de tio bästa. Vi kom på trettonde pats förra året, har tappar fyra ordinarie spelare och vi har aldrig kommit bättre än nia i allsvenskan tidigare. Så att komma bland de tio bästa är en befogad målsättning.

4. VEM ÄR ALLSVENSKANS BÄSTE SPELARE?

– Anders Svensson.

5. VEM KOMMER ATT FÅ SITT STORA GENOMBROTT? (Lex Oremo, Elm)

– Jag har sagt (Gabriel) Özkan de senaste två åren. Han har varit skadad större delen av båda säsongerna, men nu verkar han vara på gång. Det kanske bli han som tar det stora steget. Han har kapacitet att kliva upp ytterligare en nivå.

6. VEM ÄR DIN FAVORITKOLLEGA?

– Både Nanne Bergstrand och Magnus Haglund har gjort ett bra jobb i sina respektive klubbar senaste åren. Resultaten talar för sig själv i det fallet. Dessutom var inget av lagen någon storklubb när de kom dit.

7. KOMMER KALMAR ATT KVALA IN TILL CHAMPIONS LEAGUE?

– Ett lag vinner den svenska serien i november, sedan börjar kvalet i juni. Man vet ju inte riktigt hur laget ser ut och i vilket skick laget är då. Men jag tror de har en bra chans. De har i och för sig tappat Viktor Elm och César Santin, men sådana tapp har de klarat av tidigare.

8. VAD ÖNSKAR DU DIG MEST AV ALLT UNDER 2009?

– Att Gefle IF vinner allsvenskan (skratt). Drivkraften är att ha ett lag som utvecklas. Vi vill se ett lag som är lite föryngrat, men som ändå tar steg åt rätt håll och hävdar sig än bättre i allsvenskan.

Skrivet av: