Tränarenkäten: Tony Gustavsson, Hammarby IF

Tony Gustavsson spår Allsvenskan 2009.


1. HUR SLUTAR ALLSVENSKANS TOPP 3?

– Det finns väldigt många kandidater. Det är ju ingen tillfällighet att det funnits nio olika segrare de senaste elva åren. Så jag kan nog inte säga någon enskild, då får jag rabbla för många.

2. VILKA ÅKER UR?

– Med tanke på i fjol så är det väl nykomlingarna som ligger lite pyrt till. Det är bevisligen ett rätt stort glapp ner till Superettan. Även om Örgryte har värvat bra, så säger jag nog ändå nykomlingarna.

3. VAD ÄR ER MÅLSÄTTNING I ALLSVENSKAN 2009?

– Från ledningshåll är vår målsättning väldigt tydlig, och det är att vi vill kvalificera oss för internationellt spel, antingen genom placering i allsvenskan (dvs topp tre) eller genom cupen. Prestationsmässigt så vill jag utveckla vårt spel. Jag är inte riktigt nöjd med en del faktorer från förra året då det var en del prestationsmål som vi inte lyckades uppnå ordentligt.

4. VEM ÄR ALLSVENSKANS BÄSTE SPELARE?

– Då säger jag nog en hel och frisk Rami Shaaban. Vi hoppas på att han kan göra sitt första fotbollspass nu på Cypern om två veckor.

5. VEM KOMMER ATT FÅ SITT STORA GENOMBROTT? (Lex Oremo, Elm)

– Vi har ett flertal kandidater i Hammarby som jag vill lyfta fram. Jag tror det kan bli lite av ett genombrottets år i Hammarby. Om jag ska nämna några specifikt så kan jag säga Simon Helg, Sebastian Castro-Tello och Maic Sema.

6. VEM ÄR DIN FAVORITKOLLEGA?

– Hmm, jag vill först säga att när vi varit på de här tränarträffarna och fortbildningsträffarna, så respekterar jag verkligen att alla är så öppna och delar med sig, framförallt de som har varit med en längre tid. Jag kan nog inte säga någon specifikt, men jag gillar fotbollsfilosofin som Magnus Haglund i Elfsborg står för.

7. KOMMER KALMAR ATT KVALA IN TILL CHAMPIONS LEAGUE?

– Det är svårt att bedöma, och klart att det är tufft. Det som avgör tror jag blir vad de har för spelatrupp när de går in i kvalet, samt vilken lottning de får.

8. VAD ÖNSKAR DU DIG MEST AV ALLT UNDER 2009?

– Fotbollsmässigt? Självklart ett SM-guld till Hammarby.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!