Dagerstål hade inte sin bästa match i landslaget framför den gula väggen.
1 av 5
Dagerstål hade inte sin bästa match i landslaget framför den gula väggen. - Foto: TT
2 av 5
Den gula väggen höll igång hela matchen trots resultatet i slutminuten. "Här kommer mästarna från Sverige"-ramsan ekade från läktarna. - Foto: TT
Sveriges målskyttar i första halvlek, Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson
3 av 5
Sveriges målskyttar i första halvlek, Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson - Foto: TT
Simon Tibbling var en av planens bästa spelare.
4 av 5
Simon Tibbling var en av planens bästa spelare. - Foto: TT
Ölandstjejerna hejade på!
5 av 5
Ölandstjejerna hejade på! - Foto: TT

Sverige-Polen: Mardrömsresultat för Sverige – Dagerstål syndabock

Nyheter24 betygsätter Sveriges andra gruppspelsmatch i U21-EM. Spelarna, matchen och spelet.

I den andra gruppspelsmatchen av U21-EM stod hemmanationen Polen för motståndet. Matchen spelades i Lublin och det var många gula tröjor på arenan. På förhand var matchens stora namn svensken Pawel Cibicki. Hans båda föräldrar är från Polen och han har dessutom gjort två ungdomslandskamper för laget.

Första halvlek började med att Polen tar ledningen genom mål av Lukasz Moneta. Efter målet tog Sverige över spelet och gjorde både 1-1 och 2-1 genom Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson. Andra halvleken var väldigt likt den första där Sverige förde spelet medan Polen satsade på omställningar. I den 90:e minuten kvitterar Polen på straff till 2-2.

Slutresultatet blev 2-2 och Sverige fick bara med sig en poäng i jakten på semifinalplatsen.

Matchbetyg: 6

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10

10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.

Carlos Strandberg - 7

Inhopparna Muamer Tankovic, Gustav Engvall och Kerim Mrabti spelade för få minuter för att bli bedömda.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Var det ett rättvist resultat?
Tack för din röst!

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.