Stockholm

Polska fansens mäktiga och hemska tifo – här är historien bakom

Det polska fotbollslaget Legia Warszawa spelade under onsdagen Champions League-kval, då bjöd supportrarna på ett mäktigt tifo.


Läs mer

Under onsdagen Champions League-kvalmatch höll Legia Warszawa-fansen en tyst minut för att markera årsdagen av Warszawaupproret. Efter den tysta minuten rullades ett otroligt tifo ut över hela den ena läktaren. 

Fansen ville påpeka 73 årsdagen av Warszawaupproret, vilket var en händelse under andra världskriget som skördade många offer. 160 000 personer dödades och tusentals av dem var barn. Vilket också var det som skrevs på banderollen som svepte över hela läktaren. 

Bildkälla: Twitter

Bakgrunden av tifot symboliserar den polska flaggan med dess röda och vita färg, samt årtalet 1944 då upproret skedde. 

Legia Warszawa vann onsdagens match med 1-0 mot de kazakstanska mästarna Astana. Dock förlorade laget då den tidigare matchen i dubbelmötet slutat 3-1, med det är deras Champions League-äventyr över för denna gång. 

UEFA etik och disciplinnämnd kommer förmodligen vidta åtgärder gällande det mäktiga tifot, då det strider många av de reglerna som satts för tillåtna läktaraktiviteter. 

Det är dock inte första gången klubben orsakat kontroverser. Tidigare har klubben dömts till böter och spel inför tomma läktare. Det efter att ha kritiserat UEFA med ett stort tifo med texten "Fotbollen spelar ingen roll, men pengar gör" och ett stort grismotiv. 

Bildkälla: Twitter

Vi får se om det blir några påföljder av det nya tifot, men mäktigt var det i alla fall. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var det ett snyggt tifo?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.