Roland Nilsson tar ut 15-åring

MFF:s anfallare Alex Nilsson har precis fyllt moppe. I morgon kan han debutera.


Agon Mehmeti är skadad och Edward Ofere är avstängd. Då slänger Malmö FF-tränaren Roland Nilsson in en joker i leken inför morgondagens match mot Elfsborg: 15-årige anfallaren Alex Nilsson.

– Han har sett bra ut på sistone, samtidigt som vi inte har alltför många forwards att tillgå för närvarande. Alex har en dokumenterad målfarlighet från både U21 och ungdomslandslagen och är en spelare med kvicka fötter som jobbar hårt och har låg tyngdpunkt - en intressant spelartyp, säger Malmö FF:s assisterande tränare Hans Gren till klubbens hemsida.

Alex Nilsson är 15 år, 10 månader och 25 dagar ung. Yngste debutanten i allsvenskan någonsin är Niklas Bärkroth. Han var 15 år, sju månader och 14 dagar när han spelade på topp då IFK Göteborg mötte Brommapojkarna förra säsongen.

Skrivet av:

Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

1 timme sedan
Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

3 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

3 timmar sedan
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.