Victoria Svensson satsar på EM-spel

Victoria Svensson har tvekat om framtiden i blågult, men satsar nu mot EM 2008.


– Det är jätteroligt att kunna räkna med henne, säger Thomas Dennerby som i dag presenterade en kvaltrupp - utan Svensson, som vilar.

Fotbollsspelaren Victoria Svensson, som inför Peking-OS pratade om att lägga av i blågult, har tänkt om och utlovar nu full satsning mot nästa sommars EM-slutspel i Finland. Men i tisdagens EM-kvaltrupp saknas 31-åringen som har fått förbundskapten Thomas Dennerbys tillåtelse att vila.

Hela sommaren har hon haft problem med sina hälsenor och det har gått upp och ner, så nu när vi redan är klara för EM väljer vi att inte anstränga henne mer, säger Dennerby till TT.

– Det är jätteroligt att kunna räkna med henne. Hon bevisar i match efter match att hon fortfarande är en av Sveriges absolut bästa fotbollsspelare.

Även Josefine Öqvist, som har haft problem med både ljumskar och lårmuskler, står över.

Hon måste få vila nu när Linköping är mitt inne i slutstriden om SM-guldet och få bygga upp sig senare i höst för att undvika nya skador.

Umeåspelarna Karolina Westberg och Hanna Ljungberg står också över.

– Ja, med all rätt när man är kring de 30. Och jag vet vad de kan, säger Dennerby som hoppas att båda satsar vidare i landslaget.

Hanna Ljungberg säger till TT att hon inte har bestämt hur hon ska göra med landslaget. Ett beslut kommer tidigast efter säsongen som - likt många tidigare år - har varit skadedrabbad.

– Det känns viktigt att få vila, vi är mitt uppe i guldstriden och har dessutom match i Uefa womens cup. Men att jag står över nu behöver inte betyda inte att det är färdigspelat.

Även Linda Forsberg saknas på grund av skada. Djurgårdsspelaren har ont i ett knä.

Med flera ordinarie spelare borta valde Dennerby att ta ut tre landslagsdebutanter: Mittfältarna Louise Fors och Nazanin Vaseghpanah, AIK respektive Hammarby, samt Linköpingsanfallaren Kosovare Asllani.

Alla tre är kreatörer, en spelartyp som inte växer på träd och som är väldigt eftertraktad i Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!