Förlust i Lagerlöfs debut

Det blev ingen flygande start på den nya tränarkarriären.


Meriter som spelare: Två SM-guld, tre cup-guld och Champions league-spel mot Barcelona, Arsenal och Fiorentina.

Som tränare: 0-2 mot Vasalund i superettan.

– Det känns mycket värre att förlora som tränare än som spelare, sade Thomas Lagerlöf.

Det blev ingen flygande start på den nya tränarkarriären.

Lagerlöfs Väsby förlorade premiären mot nykomlingen Vasalund med 0-2 - och istället för att gå hem, ruska av sig förlusten och satsa framåt blev det nu promenad hem med en dvd av matchen i fickan och analyserande.

– Som spelare kunde man känna att man tagit ut sig och verkligen gjort allt man kunnat, och sedan var det bara att satsa på nästa match. Nu känns det värre. Jag vet inte ens om jag orkar titta på dvd:n i kväll, så besviken är jag, sade han.

Som AIK-spelare gjorde Lagerlöf över 200 allsvenska matcher, och det trots egentligen begränsad talang och med kvickare huvud än fötter.

Karriären spådde han skulle ta slut före 25 års ålder, men lik förbaskat är han fortfarande kvar i fotbollen som 38-åring.

– Hade du frågat för ett och ett halvt år sedan så hade jag inte trott det. Då skulle jag skriva mitt examensarbete på KTH, men så ringde Rickard Norling och frågade om jag ville bli assisterande i AIK. På den vägen är det.

Naturligtvis var det en djurgårdare som förstörde dagen för Lagerlöf.

Nigerianen Kennedy Igboananike - i Djurgården så sent som 2007 - gjorde båda Vasalunds mål, strax före och strax efter halvtidsvilan. Möjligtvis kunde Väsbymålvakten Erland Hellström tagit åtminstone ett av dem, med hemmalaget var betydligt mer rörliga i offensiven och skapade flera bra chanser och vann rättvist.

– Jag sa i halvtid att det inte finns en möjlighet att vi inte skulle göra något mål på dem, men vi åkte på några mentalt jobbiga mål. Att vara tränare är skitkul, och har känts så sedan första dagen, men inte just nu när vi just förlorat, sade Lagerlöf.

TT: Hur imponerade är spelarna att deras tränare är en av få svenskar som varit i startelvan i Championsleaguematcher mot Barcelona och Arsenal?

– De vet inte ens om det. De var så unga då - tänk på att de är födda 1991, 1992 - och vet väl knappt att jag spelat allsvenskan. Så illa är det.

I övrigt fick nykomlingen Syrianska bästa tänkbara start i sin första superettanmatch någonsin. Södertäljeklubben slog Åtvidaberg borta med 2-1 efter två mål av Denis Velic. Seriefavoriten Gif Sundsvall inledde med att ta tre poäng efter 2-1 hemma mot Falkenberg. Övriga resultat: Ängelholm-Jönköping 2-1, Trollhättan-Mjällby 0-1 och Qviding- Landskrona 2-1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!