Norrköping rustar för ny arena

- 14/04/2009, 16:54 -

Se bilderna på Sveriges nyaste fotbollsarena.

Det byggs nya arenor för fulla muggar runtom i Sverige just nu och på måndag invigs den allra senaste, nya Idrottsparken i Norrköping.

– Om du kommer ner hit och kollar så ser du en helt ny arena. Det är lite kvar av gamla VM-läktaren och pyttelite annat som är kvar sen förut, men i stort sett allting är nybyggt, berättar arenachefen Lars Blomgren för Nyheter24.

Nya loger, restauranger, kiosker och givetvis helt nya läktare stoltserar Idrottsparken med inför hemmapremiären i Superettan mot Gif Sundsvall på måndag.

Publikkapaciteten är beräknad till ungefär 18 000 personer, vilket är en marginell sänkning från tidigare 19 000. Den minskade kapaciteten beror på att antalet ståplatser har blivit aningen färre.

Arenan som kostat exakt 291,5 miljoner att bygga, ägs av ett kommunalt företag och hyrs ut till intressenter, där IFK Norrköpings herrlag i Superettan givetvis är de viktigaste. Men de är långtifrån ensamma. Även Sleipner, Sylvia, IFK:s damlag och olika ungdomslag ska spela på arenan som också kan komma att användas för konserter med såväl svenska som internationella artister.

Helt färdig kommer nya Idrottsparken inte att vara förrän i september, men nästintill allt är klart inför måndagens invigning.

- Det känns super verkligen, kanonbra, säger Lars Blomgren till Nyheter24.

Skrivet av: