Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hiddink ser Tyskland som favorit

Sport | 11/10/2008 14:15

I kväll möts Tyskland och Ryssland i VM-kvalet.

En av kvällens stormatcher i VM-kvalet är mötet mellan Tyskland och Ryssland. Inför matchen konfronterades ryssarnas holländske förbundskapten Guus Hiddink med sin tyske kollega "Jogi" Lööws uttalande att Ryssland är på samma nivå som Spanien och Argentina.

– Tack Jogi. Men för att jämföra sig med sådana nationer räcker det inte att ha gjort ett bra mästerskap, utan då krävs det ett underliggande fundament.

Enligt Hiddink dröjer det åtminstone fem år innnan Ryssland nått dit.

– Även inför VM 2010 är det viktigaste för oss att vi kvalar dit. Tyskland är storfavoriten, vi slåss med Wales och Finland om andraplatsen.

Ryska klubbar har på senare tid blivit allt rikare. Hiddink tror ändå inte att de allra största stjärnorna – av Cristiano Ronaldos kaliber – kommer att välja spel i Ryssland i framtiden.

– De går hellre till England, Spanien, Bundesliga, kanske till Italien. Till de ryska arenorna kan du inte locka några Ronaldo – därför säger jag: köp inte Ronaldo, utan använd pengarna till att först förbättra infrastrukturen.

Alla pengar i rysk fotboll gör också att många av de bästa spelarna väljer att stanna i hemlandet där de tjänar bra med pengar, i stället för att utvecklas i större ligor.

– På grund av pengarna kommer de inte flytta. Ändå har nu Pavljutjenko gått till Tottenham, han hade kunnat stanna kvar i Spartak. Jag skulle välkomna att fler spelare gick till de stora ligorna, säger Hiddink till Süddeutsche Zeitung.

Matchen börjar 20.45.

Se höjdpunkter från EM-mötet mellan Ryssland och Nederländerna:

Skrivet av: