Söndag 1 Aug
Stockholm

Hallenius bakom Giffarnas seger

Linus Hallenius låg bakom Gif Sundsvalls tre poäng mot Assyriska i superettan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

20-årige inhopparen Linus Hallenius låg bakom Gif Sundsvalls tre poäng mot Assyriska.

I den 82:a minuten sköt han in ledningsmålet som bäddade för en 2-0-seger.

Linus Hallenius kom in från bänken i den 64:e minuten, och hade 18 minuter senare ordnat ledningen. Nu vill han fortsätta prestera för att slå sig in i startelvan.

– Det är ingen som tycker att det är kul att sitta på bänken. Men jag jobbar på och försöker vara bra på träningen, så kanske startplatsen snart kommer, sade Hallenius till TV 4 Sport.

Gif Sundsvall tog emot Assyriska på Norrporten Arena, där matchen inte tog fart förrän i den andra halvleken. Då satte Sundsvall press på bortalaget och jobbade fram en rad målchanser.

Men ledningsmålet kom först med mindre än tio minuter kvar. Backen Christian Söderberg nickade ner Ari Skulasons hörna, och Hallenius kunde peta in bollen i mål.

Assyriska var aldrig nära en kvittering, i stället fyllde Skulason, assisterad av Hallenius, på i målprotokollet med sitt 2-0 mål i den 95:e minuten.

–Det kändes som att vi tog över. Assyriska verkade nöjt med en poäng och vi fick bra tryck på dem och hade mycket boll. Lite skillnad gjorde jag sedan, sade Hallenius.

Mjällby gick upp i serieledning efter en 2-1-seger borta mot Syrianska. Marcus Ekenberg gjorde 1-0 efter 20 minuter och mål nummer två kom i början av andra halvlek genom Erton Fejzullahu. På övertid reducerade Syrianskas Michael Mensah.

Åtvidaberg hemmaslog Ljungskile med 2-0 sedan Viktor Prodell ordnat ledningen. Pontus Karlsson fastställde slutresultatet i den 83:e minuten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela